• Javno savjetovanje

Prijedlog pravilnika o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Foto: Pixabay/Nietjuh
  • 148
  • 19
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda

Kako objašnjavaju, Program Školska shema ima za cilj promicanje uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika djece u odgojno-obrazovnim ustanovama. Ciljana skupina u Školskoj shemi su učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske u shemi voća i povrća te učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola na području Republike Hrvatske u shemi mlijeka i mliječnih proizvoda. Program Školske sheme provodi se u skladu s Nacionalnom strategijom za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda koja se također provodi na cijelom području Republike Hrvatske.

Cilj strategije povećanje je unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda kako bi se smanjio unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, kao i podizanje razine svijesti o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Početak raspodjele voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda za školsku godinu 2019./2020. planirana je od 15.listopada 2019. godine, a isporuka će se odvijati najmanje jednom tjedno u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.

Savjetovanje je otvoreno do: 6.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Školska shema voća i povrća te mlijeka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Željno iščekujemo kišu! Polagano rastemo, očekivali smo puno bolje, ali zadovoljni smo i ovime, kakva je godina dobro je!! Mrkvica se trgnula iz zimskog sna, krumpir okopan i zagrnut, grah polagano niče mada je trebao već biti veliki ali po... Više [+]