• Javno savjetovanje
  • 08.02.2019. 18:00

Prijedlog Pravilnika o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/wobogre
  • 297
  • 27
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na koje ste pozvani.

Tema savjetovanja je: Pravilnik o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta

Naime, Ministarstvo poljoprivrede poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta. Cilj je ovog savjetovanja omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na prijedlog Pravilnika o metodologiji za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta.

Ovim Pravilnikom propisuje se metodologija za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta (monitoring i ispitivanje plodnosti tla), minimalna površina za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta, informacijski sustav za zaštitu poljoprivrednog zemljišta i praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta, dokumentacija i sadržaj zahtjeva za ovlaštenjem, detaljni uvjeti koje moraju ispunjavati ovlašteni laboratoriji, zadaće referentnog laboratorija, obaveze laboratorija i institucija te način provedbe kontrole. Predviđeni rok za dostavu komentara na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću do 10. ožujka 2019. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Poljoprivredno zemljište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB