• Zakon o lovstvu
  • 25.07.2019. 18:00

Prijedlog Pravilnika o lovniku, lovačkim psima i lovnogospodarskom planu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je tri nova savjetovanja vezana uz lovstvo.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 1.236
  • 112
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je tri nova savjetovanja vezana uz lovstvo na koje ste pozvani.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o stručnoj službi za provedbu lovnogospodarskog plana

Pravilnikom se, objašnjavaju, propisuje način organiziranja i rada stručne službe za provedbu lovnogospodarskih planova, koju je lovoovlaštenik dužan imati.. Pravilnik se donosi na temelju članka 57. stavka 4. Zakona o lovstvu („Narodne novine“ br. 99/18. i 32/19.). Obveza donošenja predmetnog pravilnika sadržana je u odredbama članka 100. stavka 1. Zakona o lovstvu.

Otvoreno je i Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o lovačkim psima

Opis savjetovanja: Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i način korištenja lovačkih pasa u lovu te pasmine lovačkih pasa koje se koriste u lovu. Pravilnik se donosi na temelju članka 69. stavka 4. Zakona o lovstvu („Narodne novine“ br. 99/18 i 32/19). Obveza donošenja predmetnog pravilnika sadržana je u odredbama članka 100. stavka 1. Zakona o lovstvu.

Kao i Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o lovniku

Pravilnikom se propisuju uvjeti i način osposobljavanja lovnika, izgled uvjerenja o osposobljenosti i iskaznice lovnika te dužnost lovnika. Pravilnik se donosi na temelju članka 59. stavka 5. Zakona o lovstvu („Narodne novine“ br. 99/18. i 32/19.). Obveza donošenja predmetnog pravilnika sadržana je u odredbama članka 100. stavka 1. Zakona o lovstvu.

Savjetovanja su otvorena do 23. kolovoza 2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Zakon o lovstvu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pokloni zapakirani i kreću na adrese sretnih dobitnika :) #PRRRH
https://www.agroklub.com/partner/agroklub-doo/12462/zid/29297/