Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 08.02.2018. 13:40

Prijavite se na radionice za tip operacija 6.2.1 i 4.1.1. ruralnog razvoja!

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 4 i mjere 6.

  • 1.486
  • 125
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Vezano uz radionice za mjeru 4., podsjećaju da na sljedećoj poveznici možete pronaći više informacija vezanih uz načine i uvjete provođenja mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Uskoro natječaj za sektor biljne proizvodnje

"Uskoro se objavljuje natječaj za sektor biljne proizvodnje za navedeni tip operacije, a sve informacije pratite na mrežnoj stranici ruralnog razvoja, Agencije za plaćanja i društvenim mrežama. Planirana je prezentacija koja će biti održana u Zagrebu, u četvrtak, 15. veljače 2018., a ciljana skupina su djelatnici Savjetodavne službe, Regionalni koordinatori, poslovni savjetnici, lokalne akcijske grupe. Vrijeme i mjesto radionice predviđene za Split (27. ili 1.03. 2018), bit će naknadno objavljena na mrežnoj stranici ruralnog razvoja", navode iz Ministarstva.

Ovdje možete pronaći raspored održavanja radionica, a prijaviti se možete putem sljedećeg prijavnog obrasca.

Vezano uz radionice za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., namijenjene su korisnicima upisanim u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koji pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu od najmanje 1.000 eura.

Kako podsjećaju, u Narodnim novinama, broj 1/2018 od 3. siječnja 2018. godine objavljen je Pravilnik  koji definira uvjete prihvatljivosti za korištenje tipa operacije 6.2.1.”Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”.

Objavljen natječaj za 6.2.1.

"Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj, a prijave na natječaj podnose se od 12. ožujka do 23. travnja 2018. godine. Više informacija o provedbi natječaja pronađite na sljedećoj poveznici. Svrha natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja, a cilj radionice je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj", pojašnjavaju. 

Planirana je prezentacija koja će biti održana u Zagrebu, u četvrtak, 15. veljače 2018., a ciljana skupina su djelatnici Savjetodavne službe, regionalni koordinatori, poslovni savjetnici, lokalne akcijske grupe. Vrijeme i mjesto radionice predviđene za Split (27. ili 1.03. 2018), bit će naknadno objavljeno na mrežnoj stranici ruralnog razvoja.

Ovdje možete pronaći raspored održavanja radionica, a prijaviti se možete putem sljedećeg prijavnog obrasca.

Foto: Bigstockphoto/Little Ivan


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Radionice Mjera 4 Mjera 6


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]