AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Prijavi se i postani najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik!

Prijavi se i postani najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik!

HUMP Agro

Prijavi se i postani najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik!

Datum: 12.06.2015. 10:00 |

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Ovogodišnji pobjednik imat će priliku boriti se za laskavu titulu najboljeg mladog europskog poljoprivrednika!

Zasigurno se svi sjećaju prve hrvatske najbolje mlade poljoprivrednice Martine Petrović, koja je među 200 prijavljenih na istoimenom natječaju prošle godine ponijela ovu laskavu titulu. Osim što se na obiteljskom gospodarstvu bavi uzgojem crne slavonske svinje - fajferice, Martina je i magistra ekonomije, a njezina formula za uspjeh bio je projekt kojim je predvidjela revitalizaciju svinjogojske proizvodnje i ruralnog područja.

Predstavnici znanstvenih institucija, kao i Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i ovaj će se puta okupiti kako bi drugu godinu za redom izabrali najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Kome će pripasti titula superfarmera?

Ovogodišnji najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik ili pak poljoprivrednica imat će priliku boriti se za primamljivu titulu najboljeg mladog poljoprivrednika EU te sudjelovati na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika.

Nagrade će se dodjeljivati u tri kategorije - za najbolji, najinovativniji i najodrživiji projekt, a kriteriji su propisani pravilnikom o natječaju i odnose se na primjenu novih znanja ("know-how"), novih metoda ili novih tehnologija u pojedinom sektoru ili regiji te na prijenos i održavanje inovacija.

Natječaj organizira Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i Ambasadorica projekta za Hrvatsku, u suradnji s brojnim institucijama sektora poljoprivrede te informacijskim sustavom AgroKlub.com kao medijskim pokroviteljem.

Na završnu svečanost bit će pozvano pet mladih poljoprivrednika iz raznih dijelova Hrvatske, koji će sudjelovati na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika.

Europska nagrada za mlade poljoprivrednike/ce već treću godinu zaredom dodijelit će se u Europskom parlamentu u organizaciji Europske pučke stranke, a nositelji projekta zastupnici u Europskom parlamentu iz redova EPP-a, Nuno Melo i Esther Herranz, u suradnji s konferencijom portugalskih poljoprivrednika (CAP) i organizacijom španjolskih poljoprivrednika (ASAJA).

Vrijedne nagrade AgroKlub-a

Pobjednik natječaja, odnosno naš najbolji poljoprivrednik ili poljoprivrednica osvojit će jednu od dvije nagrade, po vlastitom izboru:

  • licencu za korištenje eGAP aplikacije za evidentiranje poljoprivredne proizvodnje u trajanju od godine dana
  • godinu dana korištenja usluge aWeb (web stranice za poljoprivredne proizvođače)

Prijavi se i ti!

Natječajem Europska unija želi popularizirati poljoprivredu kao poželjnu djelatnost, osobito kod mladih. Podsjetimo, EU pravila natječaja nalažu da je mladi poljoprivrednik mlađi od 40 godina, da se na vlastitom gospodarstvu bavi poljoprivrednom djelatnošću i da je, naravno, riječ o punoljetnoj osobi.

Požrtvovan trud, rad i svestranost te ljubav prema poslu Martini su donijeli laskavu titulu superfarmerice. "Kriza vas natjera da se okrenete oko sebe i pogledate potencijale koje imate te da ih iskoristite na najbolji mogući način. Mama ima znanje, a ja vizije i zajedno možemo mnogo postići", poručuje ova mlada poljoprivrednica.

Ukoliko se i ti baviš poljoprivredom na vlastitom gospodarstvu, imaš manje od 40 godina i viziju razvoja vlastite poljoprivredne djelatnosti, prijavi se putem prijavnog obrasca u nastavku i postani najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik - superfarmer!

Prijave su otvorene iduća četiri tjedna, od 12. lipnja do 12. srpnja, stoga požurite s prijavom ili ju proslijedite onima koji bi mogli biti zainteresirani! Svakako detaljno odgovorite na postavljena pitanja, o kvaliteti odgovora ovisit će uspjeh Vaše prijave prilikom komisijskog ocjenjivanja.

Sretno svima!


HUMP Agro

HUMP Agro
Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr , web: www.hump.hr

Broj pregleda članka: 11952; Uspješnost članka: 1089.6

Tagovi: Natječaj, Europska Unija, Poljoprivredna proizvodnja, Marijana Petir, HUMP, Martina Petrović, Mladi poljoprivrednik, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, Nuno Melo, Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik, Superfarmer, 3. Europski kongres mladih poljoprivrednika, Esther Herranz

Ključne riječi članka: prijavi, se, i, postani, najbolji, hrvatski, mladi, poljoprivrednik, poljoprivrednika, najbolji, mladih, europskom, poljoprivrednik, nagrade, novih, parlamentu, vlastitom, godinu, hrvatske, gospodarstvu, mladi, poljoprivrednica, mladih poljoprivrednika, europskom parlamentu, mladi poljoprivrednik, kongresu mladih poljoprivrednika, europskom kongresu mladih, hrvatski mladi poljoprivrednik


Marina Bošnjak

Svi tekstovi autora

Autorica Marina Bošnjak

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (34%)

Isuzu D-Max (9%)

Mitsubishi L200 (6%)

Nissan Navara (9%)

Toyota Hilux (22%)

VW Amarok (21%)

Broj glasova: 175

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »