Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 23.08.2015. 10:20

Prijave šteta od suše u Brodsko-posavskoj županiji

Dugo sušno razdoblje uništilo je veliki dio usjeva diljem Brodsko-posavske županije, pa u svim gradovima i općinama na tom području traje prijava šteta.

  • 281
  • 32
  • 0

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić proglasio je 17. kolovoza 2015. godine, elementarnu nepogodu izazvanu sušom na području cijele županije, odnosno gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška te općinama Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje i Vrpolje, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih dugotrajnim sušnirn razdobljem, visokim temperaturama i nedostatkom oborina.

Prijave šteta do 25. kolovoza 2015.

"Na cijelom području županije nanesene su velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2015. godine, jer je došlo do propadanja usjeva. Molimo poljoprivrednike da u svojim općinama što prije prijave štete", poručuju u županiji.

Iako je većina općina kao krajnji rok za prijavu šteta navela 24. kolovoza 2015., s obzirom da u županovoj odluci stoji da se prijave mogu predati osam dana od proglašenja elementarne nepogode, a proglašena je 17.08.2015., vjerujemo da je riječ o nenamjernoj pogrešci, te da poljoprivrednici u svim gradovima i općinama Brodsko-posavske županije, štete mogu prijaviti zaključno s 25. kolovoza 2015.

Županovu odluku u cijelosti možete pročitati ispod teksta.

Prijava u gradskoj Upravi

"Prijava šteta obavlja se u prostorijama gradske uprave Nove Gradiške, na Trgu kralja Tomislava 1, III kat, u sobi broj 60, radnim danom od od 8 do 12 sati", ističe Tomislav Sigurnjak, član povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

"Što se Slavonskog Broda tiče, svi koji imaju štete na poljoprivrednim kulturama neka do 25. kolovoza 2015. godine, podnesu prijavu u pisarnicu gradske uprave, Vukovarska 1, Slavonski Brod, u vremenu od 7,00-15,00 sati ili putem e-maila: kristina.radic@slavonski-brod.hr" poručuju iz toga grada.

Kod prijave štete potrebno je znati broj katastarske čestice ili ARKOD parcele na kojoj je šteta nastala, te površinu poljoprivrednog zemljišta. Dokumentacija za poljoprivrednike s područja Slavonskoga Broda je ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Brodsko-posavska županija Danijel Marušić Elementarna nepogoda Suša Slavonski Brod Nova Gradiška Bebrina Brodski Stupnik Bukovlje Cernik Davor Donji Andrijevci Dragalić Garčin Gornja Vrba Gornji Bogićevci Gundinci Klakar Nova Kapela Oku


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?