• Prevara
  • 13.01.2022. 18:00
  • Poljska

Prevareni: Uzeli poljoprivrednicima predujam, a nisu isporučili gnojivo

Više od 30 poljskih poljoprivrednika prevareno je od strane tvrtke koja se bavi prodajom umjetnog gnojiva

Foto: Depositphotos/katukphoto1
  • 2.563
  • 219
  • 0

Očajni farmeri blokirali su prošlog tjedna jednu od farmi u Velikopoljskom vojvodstvu na zapadu Poljske. Ondje je trebalo biti skladišteno gnojivo kojega su platili još prije nekoliko mjeseci, odmah nakon žetve, ali ga još uvijek nisu dobili, piše wrzesnia.info.pl

Njih više od 30 gnojivo je kupilo od tvrtke iz Miłosława, a koja se inače bavi trgovinom takve robe. No, kako im nije isporučeno plaćeno, niti vraćen novac, otkrili su gdje bi ono trebalo biti skladišteno te došli po njega. Poveli su i policiju, međutim ondje su samo zatekli vlasnika objekta od kojega je spomenuta tvrtka unajmila staju. 

Policajci su ustanovili da gnojivo zaista jest tamo, ali je fakturirano na drugu tvrtku iz Września te su poljoprivrednicima naredili da napuste posjed. 

Farmeri su oštećeni od nekoliko desetaka do čak 300 tisuća zlota (oko 6.600 eura, op.a.), piše farmer.pl

U međuvremenu, pojavila se informacija da je trgovac gnojivom u ozbiljnim financijskim problemima. Njegova je tvrtka u restrukturiranju, što za oštećene farmere znači da novac neće skoro dobiti. 

A proljetna prihrana se bliži. 


Tagovi

Umjetno gnojivo Prevara Predujam Policija Blokada


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SLAVONCI ZAUSTAVILI BURU - Kad je počela vraćati dicu iz petog u prvi razred i lomiti stoljetnu divlju krušku babe Boje stigli su naši Slavonci i zaustavili orkanske udare. Bez problema, jer pogledajte Rukija, mog kolegu po peru i čelnike O... Više [+]