Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 12.12.2014. 09:15

Prestanak ugovaranja IPARD projekata

Danas će se svečano obilježiti prestanak ugovaranja IPARD projekata, putem kojih je do sada zatraženo 1,3 milijarde kuna potpora. Do sada su završena 304 projekta, a isplaćeno je 435 milijuna kuna. Posljednji rok za isplate preostalih projekata ja 31. prosinca 2016. godine.

Foto: Pixsell, Ivica Galović
  • 297
  • 15
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina danas, 12. prosinca 2014. godine, sudjelovat će na Svečanosti obilježavanja prestanka ugovaranja IPARD projekta, koja će se održati u Hotelu International u Zagrebu, s početkom u 10 sati.

Na svečanost su pozvani članovi Odbora za praćenje IPARD programa, neki od korisnika programa, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Lokalnih akcijskih grupa, te ostalih institucija koje su bile uključene u provedbu ovog pretpristupnog programa.

Okupljenima će se obratiti Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pomoćnica ministra Davorka Hajduković te ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ante Pezo. Na svečanosti će biti prezentirana i pozitivna iskustva nekih od korisnika programa, koji su svoja ulaganja financirali upravo sredstvima IPARD-a.

Preko projekata ukupno zatraženo 1,3 milijarde kuna potpora

IPARD program započeo je s provedbom 2010. godine kada je raspisan prvi natječaj, a do studenog ove godine raspisan je ukupno 21 natječaj za sve mjere. Na njih je pristiglo 1.338 prijava. Od toga je ugovoreno 798 projekata za koje je tražena potpora od gotovo 1.3 milijarde kuna.

Do sada isplaćeno 435 milijuna kuna

Do 5. prosinca ove godine dovršena su 304 projekta za koje je isplaćeno ukupno 435 milijuna kuna potpore. Ostali projekti moraju biti dovršeni, odnosno za njih isplaćena potpora, najkasnije do 31.prosinca 2016. godine.

Nakon IPARD-a slijedi Program ruralnog razvoja

IPARD program, osim unaprjeđenja poljoprivrede i prerađivačke industrije, ali i života u ruralnim područjima uopće, poslužio je kao odlična priprema administracije, ali i potencijalnih korisnika na provedbu daleko izdašnijeg Programa ruralnog razvoja, u sklopu kojega do 2020. godine imamo na raspolaganju gotovo 2.4 milijarde EUR-a sredstava, koja mogu biti utrošena na financiranje ulaganja u sklopu neke od 16 mjera predviđenih Programom.

Program svečanosti nalazi se u prilogu članka.

Foto: Pixsell, Ivica Galović


Dokumenti


Tagovi

Tihomir Jakovina IPARD projekt APPRRR LAG Davorka Hajduković Ante Pezo Program ruralnog razvoja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]