Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 04.10.2015. 15:20

Preminuo urednik i političar Ivo Lončar

Preminuo bivši urednik emisije Plodovi zemlje i borac za prava poljoprivrednika, Ivo Lončar.

  • 887
  • 85
  • 0

Novinar i urednik, voditelj i političar Ivo Lončar preminuo je kasno sinoć od posljedice srčanog udara. Lončar je rođen u Imotskom 1957., a završio je Agronomski fakultet. Novinarsku karijeru počeo je kao sportski novinar na radiju, no gledatelji ga najviše pamte kao dugogodišnjeg urednika i voditelja HRT-ove poljoprivredne emisije Plodovi zemlje. Bio je oštar kritičar poljoprivredne politike početkom 90-tih, navode s HRT-a.

Borac za prava poljoprivrednika

U svoje je vrijeme o bio pravi borac za prava poljoprivrednika, a znao je zaintrigirati i one koji o poljoprivredi nisu znali ništa. Popularnost koju je stekao na taj način, a i oštar jezik po kojem je bio i ostao poznat, zasigurno su bili među glavnim razlozima što je tadašnji šef HSS-a Zlatko Tomčić s njim dogovorio suradnju, pa je Lončar 2000. godine kao nezavisni kandidat na listi HSS-a postao saborskim zastupnikom.

S politikom nikako na Ti

No, Lončar je vrlo brzo postao najžešći kritičar HSS-a, a njegovi okršaji s Tomčićem, tada predsjednikom Sabora, postali su legendarni. Iz sjednice u sjednicu dobivao je opomene, a Tomčić je u nekoliko navrata od saborske straže tražio da ga izbaci iz sabornice. Na sljedećim izborima, 2003. godine, ponovno je ušao u Sabor, ovaj put na čelu liste Hrvatske demokratske seljačke stranke, opet kao nezavisni zastupnik. No, i s HDSS-om se ubrzo razišao. Posljednji ispraćaj Ive Lončara bit će u srijedu u 15 sati i 50 minuta na Mirogoju.


Tagovi

Ivo Lončr Plodovi zemlje Novinar Urednik Imotski Tomčić HSS HDSS


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."