• In memoriam
  • 06.01.2021. 14:25
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca

Otišao je jedan od naših najistaknutijih poduzetnika.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.786
  • 186
  • 0

Predsjednik Uprave Podravke i čelni čovjek Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar preminuo je u koprivničkoj bolnici u 50. godini nakon teške bolesti. 

Kako navode iz Hine, vijest je potvrđena iz Podravke i HUP-a. 

Jedan od naših najistaknutijih poduzetnika rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu, a imao je i diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.

Bio je član HSS-a, čelnik Županijske gospodarske komore i član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik. U Podravci je od 2001., godine, a na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. godine.

Godine 2003., podsjeća Glas Podravine, imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d. Ulogu člana Uprave Podravke obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. također na mjesto člana Uprave. Potom obavlja funkciju predsjednika Uprave Zvečeva od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d.

Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora HGK 2016.

Za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca izabran je 2010. godine. 

Obitelji iskrena sućut. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Marin Pucar In memoriam HUP Podravka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uspjesna 2020, neka je 2021 jos bolja :D