Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja
  • 04.04.2023. 08:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Belje potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

Posebnost suradnje s Beljem uvid je u sljedivost proizvodnje domaće hrane "Od polja do stola", istaknuo je dekan PTFOS-a prof. dr. sc. Jurislav Babić.

Foto: Belje/LinkedIn
  • 684
  • 167
  • 0

Sporazum o poslovnoj suradnji potpisali su jučer prof. dr. sc. Jurislav Babić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, i Damir Leko, predsjednik Uprave Belja plus i izvršni direktor Poslovnog područja poljoprivreda Fortenova grupa. 

Time, kako su istaknuli, Belje postaje nastavna baza Prehrambeno-tehnološkog fakulteta što će omogućiti dodatni razvoj i ostvarivanje zajedničkih ciljeva u segmentu visokog obrazovanja i edukacija, istraživanja te realizacije novih projekata i proizvoda.

"Ovim sporazumom ulazimo u potpuno novo razdoblje zajedničke suradnje u kojoj ćemo omogućiti studentima obavljanje dijela stručne prakse u proizvodnim pogonima kompanije i na taj način im osigurati direktno povezivanje s gospodarstvom i uvid u svakodnevni rad u proizvodnji", naglasio je dekan dodajući da je posebnost suradnje s Beljem uvid u sljedivost proizvodnje domaće hrane "Od polja do stola" te njezinu kompleksnost koja uključuje mliječne proizvode, suhomesnate trajne proizvode s tradicionalnim načinom proizvodnje, proizvodnju vina i proizvodnju hrane za životinje.

"Upravo ta raznolikost Belja će nam osigurati izvrsnu razmjenu iskustava te uspostavljanje i održavanje veze između znanstveno-nastavnih i znanstvenih kadrova s tehnolozima u proizvodnji koji se bave istim ili srodnim područjima rada“, rekao je prof. Babić. 

Da je ovo važan korak u daljnjem razvoju kompanije i zaposlenika kroz bolju i intenzivniju suradnju sa znanstvenicima Fakulteta, naglasio je i predsjednik Uprave ove tvrtke. 

"Vjerujem da će naša suradnja rezultirati novim znanstvenim i stručnim radovima, ali i projektima koje ćemo zajedno kreirati kako bismo dobili nove proizvode ili unaprijedili postojeće procese u našim proizvodnjama", zaključio je Leko. 


Tagovi

Sporazum Potpisivanje Suradnja Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Belje Jurislav Babić Damir Leko


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).