Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Terra projekti d.o.o.
  • 01.08.2016. 13:45

Pregled uređaja nije samo zakonska obveza!

Krajnji rok za obavljanje prvog pregleda je 26.11.2016., a znak o obavljenom pregledu (naljepnica) izdaje se na razdoblje od 3 godine!

  • 8.865
  • 439
  • 0

Prema Zakonu i Pravilniku o održivoj uporabi pesticida, poljoprivrednici moraju redovito kontrolirati ispravnost prskalica i raspršivača koji se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji, kod ispitnih stanica ovlaštenih od strane Ministarstva poljoprivrede za obavljanje tih pregleda. Krajnji rok za obavljanje prvog pregleda je 26.11.2016., a znak o obavljenom pregledu (naljepnica) izdaje se na razdoblje od 3 godine.

Kazne između 2.000 i 50.000kn!

Ukoliko do tog roka poljoprivrednici pregled ne obave, svoje uređaje neće više moći koristiti u zaštiti bilja, te riskiraju novčane kazne u iznosu od 2.000 do čak 50.000 kn. Cijene pregleda uređaja ovise o rasponu prskalice, odnosno broju dizni kod atomizera, a kreću se od 400 kn do 800 kn. Osim toga, primjena sredstava za zaštitu bilja s neispravnim uređajem ozbiljno ugrožava ljudsko zdravlje i okoliš, te šteti proizvodnji i uzrokuje dodatne nepotrebne troškove.

Stoga se poljoprivrednicima savjetuje da pregled obave, ne samo kako bi zadovoljili zakonsku obvezu već i zbog vlastite sigurnosti, osiguravanja optimalnih uvjeta za proizvodnju i smanjenja cijene koštanja proizvodnje.

26.11.2016. krajnji rok za prvi pregled

Upozoravamo poljoprivrednike kako poljoprivredna inspekcija ima pravo zatražiti od obveznika pregleda predočenje znaka o obavljenom pregledu i u zimskom periodu, kada se uređaji ne koriste, te se savjetuje pregled svakako obaviti do 26.11.2016. Tvrtka Terra projekti d.o.o. iz Osijeka ima dvije ispitne stanice te preglede prskalica i atomizera obavlja na području cijele Hrvatske.

Pozivaju se svi koji pregled još nisu obavili da se jave telefonski na broj 098/929-7067 ili mailom na info@terra-projekti.hr te dogovore svoj termin pregleda (mogućnost dolaska i na kućnu adresu).


Tagovi

Poljoprivredna inspekcija Pregled uređaja Uređaji za primjenu pesticida Novčane kazne Atomizeri Prskalice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]