Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 06.11.2008.

Predstavljanje CDA uređaja

  • 1.030
  • 50
  • 0

U ponedjeljak, 3. studenoga 2008. godine u prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i marikulturu Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu, predstavljeno je šest novih CDA uređaji koji će ugovorom biti preneseni u vlasništvo Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Predstavljanju su nazočili brojni novinari, zamjenik županice Dubrovačko-neretvanske županije, gosp. Ivo Karamatić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i marikulturu, gosp. Ivica Prović i moja malenkost, kao rukovoditelj područne službe Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu - Dubrovačko-neretvanske županije.

Svi su nazočni izrazili želju i nadu da će novi mjerni uređaji znatno poboljšati zaštitu poljoprivrednih kultura, osobito vinove loze i jabuke te na taj način smanjiti upotrebu pesticida u poljoprivredi te pozitivno utjecati na ekološki razvoj regije u cjelini.

Novi će uređaji biti raspoređeni po cijeloj županiji na slijedeći način: po jedan u Pojezerju i ušću rijeke Neretve, dva na otoku Korčuli (Čara i Smokvica), te po jedan na Pelješcu i Dubrovačkom primorju. Uz dva postojeća (Konavle i Blato na Korčuli) to je brojka koja bi u narednom periodu mogla zadovoljiti potrebe službe u kvalitetnom obavljanju prognoznih poslova odnosno poljoprivrednih proizvođača kao krajnjih korisnika informacija.

Dar Dubrovačko-neretvanske županije je od velike koristi za kvalitetno praćenje biljnih bolesti, prvenstveno peronospore vinove loze i krastavosti na jabukama, ali i nekih drugih biljnih bolesti, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Područna služba HZPSS-a ubrovačko-neretvanske županije,
Antun Kotlar, dipl. ing. agr., rukovoditelj Područne službe


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje