Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov
  • 03.05.2019. 09:30
  • Sisačko-moslavačka, Brnjevac

Praznik rada "slavili" u krivolovu pa jedan teško ranio drugog

Jednom od krivolovaca utvrđene su teške tjelesne ozljede.

Foto: Pixabay/ulfake76 (ilustracija)
  • 1.034
  • 113
  • 0

I dok je većina roštiljala i u društvu proslavljala Praznik rada, dvojac se 1. svibnja zaputio u krivolov koji je završio ranjavanjem. Naime, kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, 1. svibnja oko 11 sati, u nezakonitom lovu u šumi na području mjesta Brnjavac, općina Gvozd, 59-godišnji muškarac je hicem iz puške u potkoljenicu pogodio 55-godišnjaka, koji je s njim bio u lovu.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, nakon čega je prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava. S ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja provode se daljnja kriminalistička istraživanja.

Podsjećamo, na području iste Policijske uprave, u travnju je policija zabilježila još jedno ranjavanje vezano uz lov. Nije, doduše, bila riječ o krivolovu već je lovac misleći da puca u čaglja teško ranio ilegalnog migranta.

Pucao u čaglja - pogodio ilegalnog migranta

Kako su tada naveli, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je na štetu, prema tadašnjim saznanjima 31-godišnjeg državljanina Iraka, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

"Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. travnja oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti čaglja iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe. Nakon što je streljivo prostrijelilo čaglja, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb", objavila je tad policija.


Tagovi

Krivolov Ranjavanje Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]