Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BAT
  • 18.03.2021. 09:00
  • Istarska, Rovinj

PPDIV i Grad Rovinj: BAT ostaje u Hrvatskoj

To je bitno za Istru i Rovinj, ali i Slavoniju i poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku, izjavio je predsjednik PPDIV-a Denis Paradiš.

Foto: Karolina Rastija
  • 143
  • 19
  • 0

Predstavnici sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u srijedu su nakon sastanka s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom izrazili zadovoljstvo time što je priča oko budućnosti Tvornice duhana Rovinj (TDR) "završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj".

Gradonačelnik Paliaga sastao se, naime, s predstavnicima PPDIV-a, predsjednikom Denisom Paradišem te potpredsjednikom Ivicom Blaževićem koji su u Rovinj stigli kako bi obišli kolege u TDR-u i završili priču koja je predugo trajala.

"Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima, ispunili smo cilj i očuvali radna mjesta. To je ono što mi kao sindikat radimo i što smo uspjeli napraviti. Priča je završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj. To je bitno za Istru i Rovinj, ali i Slavoniju i poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku", izjavio je Paradiš.

Radnici više ne moraju brinuti za svoju budućnost, jer TDR u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco (BAT), ipak ostaje u Kanfanaru. 

Predstavnici sindikata pohvalili su suradnju i podršku gradonačelnika u pregovorima s ciljem ostanka tvornice u Istri i očuvanja radnih mjesta nakon što je tijekom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje.

BAT je preuzeo Tvornicu duhana Rovinj od Adris grupe u rujnu 2015. godine. Prema kupoprodajnom ugovoru, uz TDR, preuzeo je i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udio u Tisku. Transakcija je iznosila 505 milijuna eura, a ugovorom se obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od preuzimanja.

Prošle godine mediji su pisali da razmatra odlazak iz Hrvatske zbog pogoršanih uvjeta poslovanja. U prosincu lani premijer Andrej Plenković kazao je da pregovori između Vlade i predstavnika BAT-a idu u dobrom smjeru te će učiniti sve da nastave proizvodnju u Istri.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

BAT Uzgoj duhana PPDIV Pregovori