Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 14.12.2015. 15:50

Poziv za zakup zemljišta u Škabrnji

Agencija poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe da se jave na poziv za zakup 141 hektara državnog zemljišta u općini Škabrnja.

Foto: pixabay.com
  • 264
  • 32
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području općine Škabrnja u Zadarskoj županiji i to za četiri proizvodno-tehnološke cjeline, ukupne površine veće od 141 hektara za koje je određena početna godišnja zakupnina u ukupnom iznosu od 43.433,90 kuna. Dvije cjeline djelomično se nalaze unutar III zone, a dvije unutar IV zone sanitarne zaštite. Primjerice, unutar III zone, zabranjeno je:

  • ispuštanje nepročišćenih otpadnih voda,
  • svako privremeno i trajno odlaganje otpada,
  • građenje građevina za uporabu, obradu i odlaganje opasnog otpada,
  • građenje kemijskih industrijskih postrojenja opasnih i onečišćujućih tvari za vode i vodni okoliš,
  • izgradnja benzinskih postaja bez spremnika s dvostrukom stjenkom, uređajem za automatsko detektiranje i dojavu propuštanja te zaštitnom građevinom,
  • podzemna i površinska eksploatacija mineralnih sirovina osim geotermalnih i mineralnih voda,
  • građenje prometnica, aerodroma, parkirališta i drugih prometnih i manipulativnih površina bez kontrolirane odvodnje i odgovarajućeg pročišćavanja oborinskih onečišćenih voda prije ispuštanja u prirodni prijamnik i
  • izvođenje istražnih i eksploatacijskih bušotina, osim onih vezanih uz vodoistražne radove za javnu vodoopskrbu i obnovljive izvore energije.

Također, sve četiri cjeline djelomično su obrasle višegodišnjim raslinjem, pa ih potencijalni zakupac mora iskrčiti u svrhu privođenja poljoprivrednoj proizvodnji i to o vlastitom trošku, u roku od dvije godine od dana uvođenja u posjed.

U slučaju da se pravomoćnom sudskom odlukom ili pravomoćnim upravnim rješenjem utvrdi postojanje stvarnog prava neke treće osobe na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske iz ovoga poziva, ugovor će se u tom dijelu raskinuti i u tom slučaju zakupnik nema pravo na nikakvo potraživanje s bilo koje osnove prema zakupodavcu, a nema pravo niti na naknadu štete.

Ukoliko se, pak, prilikom uvođenja u posjed, utvrdi da su nekretnine iz ovog u posjedu treće osobe, zakupnik će biti uveden u posjed nakon skidanja usjeva dosadašnjeg posjednika i dobrovoljnoj odnosno prinudnoj predaji posjeda zakupodavcu.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 09. prosinca 2015.

Ponude se šalju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, 10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: „Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Škabrnja - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj: 1 (navesti broj/eve proizvodno-tehnoloških cjelina za koje/u se ponuda podnosi) - ne otvarati“.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a. Tekst javnog poziva dostupan je i ispod ovoga teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Škabrnja Zadarska županija Zakup Sanitarna zaštita Zakup Gospodarski program Raslinje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!