Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 15.11.2015. 16:30

Poziv za zakup zemljišta u općini Suhopolje

Agencija poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe da se jave na poziv za zakup gotovo 18 ha državnog zemljišta u općini Suhopolje.

  • 242
  • 18
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području općine Suhopolje u Virovitičko-podravskoj županiji i to za osam proizvodno-tehnoloških cjelina, ukupne površine 17.9854 ha. Godišnja zakupnina kreće se između 411,49 i 1540,19 kuna. Tri cjeline dijelomično predstavljaju javno vodno dobro te se mogu dati u zakup, pod slijedećim uvjetima:

Uređenje vodotoka

  • zakupnik mora omogućiti uređenje vodotoka na ili uz zakupljenu parcelu, koja se provodi kroz Program tehničkog i gospodarskog održavanja vodotoka, vodnog dobra i vodnih građevina koji provode Hrvatske vode,
  • zakupnik se mora obvezati da će vodotoke, koji se nalaze na zemljištu koje se daje u zakup, održavati u funkcionalnom stanju,
  • zakupniku je zabranjeno vršiti bilo kakve preinake vodotoka, a iznimno je to moguće uz prethodno ishođenje vodopravnih uvjeta i
  • zakupniku se ne nadoknađuje šteta uslijed štetnog djelovanja voda, kao niti šteta na usjevima nastala prilikom uređenja vodotoka u pojasu od tri metra od ruba vodotok​.

U slučaju da se pravomoćnom sudskom odlukom ili pravomoćnim upravnim rješenjem utvrdi postojanje stvarnog prava neke treće osobe na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske iz ovoga poziva, ugovor će se u tom dijelu raskinuti i u tom slučaju zakupnik nema pravo na nikakvo potraživanje s bilo koje osnove prema zakupodavcu, a nema pravo niti na naknadu štete.

Ukoliko se, pak, prilikom uvođenja u posjed, utvrdi da su nekretnine iz ovog u posjedu treće osobe, zakupnik će biti uveden u posjed nakon skidanja usjeva dosadašnjeg posjednika i dobrovoljnoj odnosno prinudnoj predaji posjeda zakupodavcu.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 12. studenoga 2015.

Ponude se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Podružnica Slavonski Brod, Trg pobjede 2, 35 000 Slavonski Brod, s naznakom: Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području općine Suhopolje - ne otvarati. Obavezno navedite broj ili brojeve proizvodno-tehnoloških cjelina za koju dostavljate ponude.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a.

Javni poziv možete pročitati i ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

APZ Javni poziv Zakup Suhopolje Virovitičko-podravska županija Zakupnina Proizvodno-tehnološka cjelina Vodno dobro Uređenje vodotoka Hrvatske vode Stvarno pravo Skidanje usjeva Treća osoba Slavonski Brod Gospodarski program


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.