Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 15.01.2014. 11:30

Poziv na Osnivačku skupštinu Udruge OPG-ova

Inicijativni odbor Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske upućuje Javni poziv za održavanje Osnivačke skupštine

Foto: rainshadoworganics.blogspot
  • 1.147
  • 174
  • 0

Inicijativni odbor Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske (Antun Laslo, Nikola Pajek, Zvonko Pipić, Ružica Vukovac), uputio je Javni poziv za održavanje Osnivačke skupštine koja će se održati u subotu 25. siječnja 2014. godine u Velikoj Kopanici s početkom u 11.00 sati. Osnivačka skupština održat će se u prostorijama Društvenog doma, ulica Vladimira Nazora 1. Udruženje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske zalaže se za obnovu hrvatskog sela koje će se temeljiti na obiteljskom gospodarstvu kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta, ali i kao jamcu brige za očuvanje okoliša, razvoj ruralne infrastrukture, prostornu sigurnost te očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.

"Prioritetna zadaća naše poljoprivredne politike mora biti da se Hrvatsku oslobodi katastrofalne prehrambene ovisnosti, koja se sve više iskazuje kao jedno od najozbiljnijih žarišta nestabilnosti gospodarskih odnosa naše zemlje s inozemstvom. Također, važnost gospodarskog udruživanja obiteljskih gospodarstava, kako bi ona u svom poslovanju ostvarila povoljnije tržišne uvjete, specijalizirani sustav povoljnijeg kreditiranja po uzoru na zemlje EU (Agrarna banka), pružanje potpore mladim poljoprivrednicima, njihovoj stručnoj i poslovnoj izobrazbi te pomoć ostvarivanju njihovih ambicija temelj su budućeg djelovanja ovog Udruženja."

Članom osnivačke skupštine (i članom Udruženja) postaje svaki pristupnik koji prije početka skupštine ispuni pristupnicu i uplati članarinu u iznosu od 100,00 kn, a za što će dobiti valjanu potvrdu (Uplatnicu) od strane inicijativnog odbora Udruge. Po završetku skupštine održat će se tiskovna konferencija za predstavnike medija s početkom u 14.00 sati. Inicijativa podrazumijeva obostranu podršku konceptu skupine Živo selo, s jedne strane poljoprivrednika i struke, a s druge strane, akademske zajednice.

Određena je to novost na našim prostorima koja vodi ka dijalogu i potrebi za hitnim postizanjem konsenzusa o bitnim pretpostavkama da se hrvatska poljoprivreda čim prije izvuče iz gliba u kojem se trenutno nalazi. Svakako, prije svega na razini čovjeka, poljoprivrednika, uzgajivača i proizvođača hrane angažirajući sve strukture zajednice uz holistički pristup promjenama koje su, očito je to, nužne.

Foto: rainshadoworganics.blogspot


Tagovi

Javni poziv Osnivačka skupština Antun Laslo Zvonko Pipić Nikola Pajek Ružica Vukovac Ruralni razvoj Udruga OPG-a Živo selo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰