• Požar
  • 29.08.2019. 13:30
  • Severnobanatski okrug, Vojvodina, Kanjiža

Požar na njivi izazvala djeca igrajući se petardama?

U Kanjiži, u susjednoj Srbiji je izgorjelo 400 rol bala i 500 malih bala slame, a vlasnik parcele Aleska Rogan sumnja da su požar izavala djeca igrajući se petardama.

Foto: Aleksa Rogan
  • 1.867
  • 153
  • 0

Do požara je došlo u utorak u večernjim satima, a izgorjelo je 400 rol bala i 500 malih bala slame u ataru 600 metara od sela.

Vlasnika parcele Aleksu Rogana obavijestio je čovjek koji je vidio da na njivi gori slama, a odmah su pozvani i vatrogasci.

Aleksa je snimao sve što se na njivi u vrijeme požara dešavalo, što je izazvalo negodovanje kod vatrogasaca. Čak je u jednom trenutku, a kao što se i vidi na snimci, vatrogasac rekao da neće gasiti požar, jer "nema što da se gasi". 

Naš sugovornik napominje da vatrogasci nisu ni pokušavali ugasiti požar dok se kamara nije urušila u ranu zoru. 

"Od ljudi koji su bili u blizini njive i koji su promatrali sve što se tamo dešavalo, saznao sam da su se djeca igrala petardama, te da je tako došlo do požara. Meni je to neshvatljivo. Čak, dok je slama gorjela čuli su se pucnji," kaže Aleksa za Agroklub. Prema njegovim riječima vatrogasci su i na licu mjesta našli ostatke petardi.

"Nikada do sada nismo imali sličnih problema. Ne znam kolika je šteta. Ovo što je izgorjelo bilo je namijenjeno za naše potrebe", kaže Aleksa koji se poljoprivredom bavi od djetinjstva. 

Na lice mjesta kasnije je izašla i policija. 

Što se na njivi dogodilo pogledajte u vidoprilogu ispod. 


Tagovi

Požar Poljoprivredno gospodarstvo Petrade Aleksa Rogan


Autorica

Slađana Aničić

Slađana je diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.