Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 15.01.2009.

Povrće jeftinije, sirovo mlijeko skuplje

Cijena žitarica u lanjskom studenome je u odnosu na listopad porasla 6,1 posto, dok je na godišnjoj razini smanjena 6,9 posto

  • 759
  • 37
  • 0

Cijena žitarica u Hrvatskoj je u lanjskom studenome u odnosu na listopad zabilježila rast 6,1 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2007., smanjena 6,9 posto, pokazuju podaci o cijenama proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva pri proizvođačima po grupama proizvoda koje objavljuje Državni zavod za statistiku.

Prema tim podacima, cijene u otkupu i prodaji poljoprivrednih proizvoda ukupno su na godišnjoj razini porasle 3,9 posto.

Na taj je ukupni rast utjecao rast cijena otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koje su u studenom prošle u odnosu na studeni 2007. godine porasle 9,5 posto, dok su cijene prodaje iz vlastite proizvodnje pravnih osoba bile niže 1,5 posto. Statistički podaci po skupinama proizvoda pokazuju da je visok rast cijena na godišnjoj razini zabilježen kod sirovog mlijeka i te su cijene više 19,5 posto.

Cijene u prodaji i otkupu ostalog voća, oraha i sličnog koštunićavog voća u studenom su prošle u odnosu na studeni godinu prije porasle 19,3 posto, u prodaji i otkupu slame i krmiva 16,7 posto, a u prodaji i otkupu živih svinja 16,5 posto.

Najveći pad cijena pri proizvođačima bilježi se kod povrća, grožđa i jaja - cijene ostalog povrća, svježeg ili rashlađenog, na godišnjoj su razini niže 21,1 posto, grožđa 18 posto, kokošjih jaja 10,3 posto, a povrća 13,1 posto.

[Hina]

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priprema njive za novu sezonu sadnje krumpira.