Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šok u Cirkveni
  • 30.07.2018. 12:00

Povješali mrtve ptice kod župnog dvora jer su nezadovoljni svećenikom?!

Slučaj je prijavljen policiji i inspekciji zaštite prirode, pa čekamo vidjeti tko će prije doći do ne-baš-inteligentnog počinitelja, stoji u objavi Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode (HDZPP). 

Foto: Facebook/HDZPP
  • 1.031
  • 79
  • 0

"S ovakvim slučajevima se ne susrećemo svaki dan: u selu Cirkovljani (Sv. Ivan Žabno) se lokalno stanovništvo obračunava s mjesnim župnikom postavljajući očigledne poruke. Slučaj je prijavljen policiji i inspekciji zaštite prirode, pa čekamo vidjeti tko će prije doći do ne-baš-inteligentnog počinitelja", stoji u objavi Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode (HDZPP). 

Naime, u Cirkveni kod Križevaca netko je - jer im smeta lokalni svećenik (!) objesio dvije mrtve ptice, vranu i sovu. Nesretne ptice obješene su na stablo uz ogradu župnog dvora, a na njima je flurescentnom zelenom bojom ispisano "pop". 

Šokantna fotografija iz Cirkvene

Kako doznaje podravski, očito se radi o nastavku “pobune” dijela nezadovoljnih župljana u Cirkveni protiv velečasnog Ivana Novaka, koja traje već mjesecima. Tko god je objesio mrtve ptice, počinio je kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, koje se, prema Kaznenom zakonu, kažnjava s do jednom godinom iza rešetaka.

Dio nezadovoljnih župljana vlč. Novaku, navode, zamjera navodnu rastrošnost. Primjerice, oni tvrde kako je 2011. godine, kad je preuzeo župu, od prethodnika u blagajni naslijedio oko 170.000 kuna te da je taj novac potrošio na tko zna što. Župnik kojega ipak podržava većina je objašnjavao kako je taj novac upotrijebljen za ormare, pisaći stol te kućne uređaje u župnome dvoru i drugo.


Tagovi

Mrtve ptice Svećenik Šok


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.