Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 21.02.2023. 15:00

Pöttinger predstavio novitet: Polunošeni plug izbjegava gaženje brazde

Novi plug dolazi u nekoliko modela, a donosi rješenje za problem gaženja brazde i sabijanja izorane zemlje.

Foto: Pöttinger
  • 2.350
  • 207
  • 0

Pöttinger je predstavio SERVO T 6000 polunošene plugove kojima rješava problem oranja pomoću velikih traktora. Što su traktori veći potrebni su veći kotači ili gusjenice koji ne mogu stati u brazdu. Dolazi do gaženja, sabijanja svježe izorane brazde, zasipanja dna i povećava se opasnost od proklizavanja.

Austrijska tvrtka sada nudi tijelo pluga za sve tipove tla i radne uvjete. Model je dostupan u verzijama sa šest i devet plugova. Težina se kreće od 3.010 do 4.830 kg.

Poboljšano oranje i brzo podešavanje

S paketom On-Land dobiva dodatnu fleksibilnost i mogu ga vući traktori snage do 5.000 KS. Primijenjena tehnologija omogućava da polunošeni reverzibilni plugovi SERVO T 6000 izvode oranje uz eliminiranje potrebe da se kotači kreću po brazdi.

Manje je sabijanje zemljišta, a povećana vuča. Potrošnja goriva se može smanjiti do 3,5 l/ha. Ravnomjeran rad, bez problema na parcelama s puno kamenja i na teškom tlu, nije kontradiktoran zahvaljujući pouzdanoj zaštiti od kamenja NOVA.

Nema gaženja brazde

Može se podesiti za rad na površini po neobrađenom tlu ili u brazdi, a podešavanje između dvije konfiguracije se obavlja brzo. Omogućeno je da se radna dubina regulita za 2,5 cm na polutočku, a širina prve brazde se podešava pomoću rotacijskog vretena postavljenog na stabilizatoru ili pomoću hidrauličnog cilindra. Za obavljanje ovog posla nije potrebno izlaziti iz kabine traktora. Zahvaljujući sustavu PLUS širina brazde se može brzo podesiti u slučaju prepreka, ivica polja i na uvratini. Raspon podešavanje se kreće od 35 do 58 cm po tijelu.

Optimiziran ram pluga osigurava da centar njegove gravitacije ostaje blizu zemljišta i pomaže da se osigura nesmetan rad tijekom vožnje po putu. Zahvaljujući visini od 80 ili 90 cm lako zaorava organske ostatke. Ram se gura prema van pomoću hidrauličke zakretne ruke tako da plug prati traktor u sredini.

Možemo ga koristiti s traktorima do vanjske širine od 4 m. Stalnu kontrola dubine pri oranju izvan brazde osigurava opcijski kotač ispred prvog rala koji podupire plug na radnoj dubini.

Plugovi za satelitsko navođenje

Radom van brazde osigurava se ravniji pravac, efikasniji je prijenos snage, a bočno zanošenje se smanjuje. Operater u kabini lakše upravlja cijelim plugom i može postići bolje rezultate rada. Manje je habanje priključka i traktora, a pojačana je drenaža zemljišta. Kako nema potrebe da se kotači kreću uz zid brazde mogu se koristiti satelitski sustavi za navođenje.

Kako radi Pöttinger SERVO T 6000 pogledajte u videu: 


Fotoprilog


Tagovi

Pöttinger Plug Oranje Novitet Poljoprivredna mehanizacija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]