Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 07.10.2019. 15:00

Potrebno pojednostaviti procedure raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

Provedba aktualnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu ukazuje na određene poteškoće u primjeni pojedinih odredbi Zakona te postupke koje je potrebno pojednostaviti i skratiti.

Foto: Pixabay/jplenio
  • 476
  • 37
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Obrazac prethodne procjene za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Opis savjetovanja: U skladu s odredbom članka 11. stavaka 1. i 2. Zakona o procjeni učinaka propisa ("Narodne novine" broj 44/17.) Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Prijedlog plana zakonodavnih aktivnosti za 2020. godinu s Obrascima Prethodne procjene za svaki od planiranih nacrta zakona. U skladu s odredbom članka 11. stavka 3. istog Zakona propisano je da se za Prijedlog plana s Obrascima Prethodne procjene provodi savjetovanje u trajanju od 15 dana te je Ministarstvo poljoprivrede postupilo sukladno navedenom.

Kako pojašnjavaju, provedba aktualnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 20/18 i 115/18) ukazuje na određene poteškoće u primjeni pojedinih odredbi Zakona te postupke koje je potrebno pojednostaviti i skratiti kako bi se omogućila efikasnija provedba Zakona.

Potrebno je izraditi izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu radi smanjenja administrativnih zapreka na način da se u postupcima raspolaganja poljoprivrednim zemljištem smanji broj očitovanja nadležnih institucija, skrate rokovi i pojednostave procedure kako bi se olakšalo i ubrzalo raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u Republici Hrvatskoj

Savjetovanje je otvoreno do: 19.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o poljoprivrednom zemljištu Zemljište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).