Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skladištenje
  • 11.12.2008.

Potpore za skladišta voća i povrća

Novac je dodijeljen nakon javnog natječaja na koji je bilo prijavljeno 17 projekata, a potporu je dobilo njih sedam, istaknuo je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković

  • 2.968
  • 143
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja će sa ukupno 17,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava poduprijeti sedam projekata gradnje, rekonstrukcije i adaptacije skladišnih i logističkih kapaciteta za voće i povrće, a ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpore za 2008. za te su projekte potpisani danas u Ministarstvu.

Novac je dodijeljen nakon javnog natječaja na koji je bilo prijavljeno 17 projekata, a potporu je dobilo njih sedam, istaknuo je državni tajnik Ministarstva Josip Kraljičković. Ukupna vrijednost potpora je 17,9 milijuna kuna, a najviše su, po 3,5 milijuna kuna, dobile četiri tvrtke - Agrovoće Ivanić Grad, Impulscommerce Zagreb, TMR Paško Zagreb i Toplo-Mont Gospić.

Tvrtci Bios iz Varaždina dodijeljeno je 1,66 milijuna kuna, Poljoprivrednoj zadruzi Ergela-Višnjica 1,29 milijuna kuna, a Fragariji Zagreb 925,5 tisuća kuna. Bespovratne potpore dodijeljene su za gradnju dviju hladnjača za dugotrajno čuvanje voća i povrće, gradnju i rekonstrukciju ili adaptaciju četiri logistička centara za voće i povrće te za gradnju jednog skladišta za krumpir i korjenasto povrće.

Projekt gradnje skladišta s kontroliranom atmosferom za dugotrajno čuvanje voća i povrća (ULO hladnjače) Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo 2003. godine, kada je Hrvatska imala skladišnog prostora takvog tipa kapaciteta 10.000 tona. Provedbom tog projekta od 2003. do danas, izvijestio je državni tajnik Kraljičković, izgrađeno je i opremljeno osam ULO hladnjača kapaciteta 19.500 tona. Za potrebe Hrvatske trebalo bi osigurati ULO skladišnih prostora kapaciteta 40.000 tona.

Autor: Hina


Tagovi

Poticaji Skladištenje Voćarstvo Povrćarstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska ide naprijed, pred nama su naše najbolje godine, kao nacija i u zajednici EU. 💪 Za manje od tri mjeseca 20 milijuna tona žitarica morat će napustiti Ukrajinu koristeći infrastrukturu EU-a. To je gigantski izazov i nužno je koordini... Više [+]