Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 16.11.2015. 08:25

Potpore za certificiranje agroproizvoda

Proizvođači s područja Dubrovačko-neretvanske županije mogu do kraja mjeseca poslati zahtjev za potporu radi certificiranja i označavanja proizvoda.

  • 209
  • 21
  • 0

Temeljem raspisanog javnog poziva, Dubrovačko-neretvanska županija poziva zainteresirane poljoprivrednike sa svojega područja da do 30. studenoga 2015. godine, predaju zahtjev za dobivanje potpore u svrhu označavanja i certificiranja poljoprivrednih proizvoda i to:

  • označavanje poljoprivrednih proizvoda oznakom Izvornosti, Zemljopisnog podrijetla, Tradicionalnog ugleda, Rural Dubrovnik i drugim oznakama prepoznatljivosti te
  • uvođenje standarda i sustava kontrole kvalitete u poljoprivrednu proizvodnju kao što su HACCP, GLOBALGAP, ISO, Vodič dobre higijenske prakse i oznake kvalitete.

Najveći iznos potpore može iznositi 30 tisuća kuna

Korisnici ove županijske potpore mogu biti poljoprivredna gospodarstva s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i imaju sjedište na njezinom području, kao i udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i imaju sjedište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kao dokaz treba treba priložiti potvrdu koju izdaje tijelo ovlašteno za uvođenje, kontrolu, označavanje i certifikaciju proizvoda. Najviši iznos pojedinačne novčane donacije za tekuću godinu po jednom korisniku iznosi do 50% stvarnih troškova, a najviše 30.000,00 kuna.

Korisnici s područja s otežanim uvjetima privređivanja dobivaju 20% veće potpore

Zbog postizanja ravnomjernog razvoja svih područja Dubrovačko-neretvanske županije, za korisnike koji imaju prebivalište i sjedište na područjima s otežanim uvjetima privređivanja u poljoprivredi, iznos županijskih potpora uvećava se za 20% i to za otoke: Mljet, Lastovo, Sušac, Korčulu i Elafitsko otočje te općine Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska.

Potrebna dokumentacija:

  • Zahtjev za dodjelu županijske donacije ili pomoći - obrazac br. 4.
  • Dokaz o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili dokaz o Upisu u registar udruga
  • Preslika osobne iskaznice ili potvrda o prebivalištu, odnosno za obrt i tvrtke potvrda o njihovu sjedištu te preslika osobne iskaznice ovlaštene osobe za zastupanje udruga
  • Preslika žiro računa s pripadajućim IBAN-om
  • Preslika posjedovnog lista ili gruntovnog izvatka za zemljište na kojem je realizirano ulaganje i
  • Projekt s organizacijskim i financijskim planom.

Potpora se odobrava nakon provjere dokumentacije i kontrole na terenu

Zahtjevi se podnose na obrascu kojeg možete dobiti u sjedištu županijskog Upravnog odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu u Opuzenu, Zrinsko-Frankopanska 1, a možete ga preuzeti i ispod ovoga teksta.

Dokumente možete poslati i preporučenom pošiljkom do 30. studenoga 2015. godine, na adresu: Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu, Zrinsko-frankopanska 1, 20355 Opuzen s naznakom Zahtjev za županijsku potporu u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za označavanje i certificiranje proizvoda. Za eventualna pitanja nazovite 672-673 svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 sati. Obrazac zahtjeva je ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Dubrovačko-neretvanska županija Označavanje proizvoda Certificiranje proizvoda Opuzen Otežani uvjeti Mljet Lastovo Sušac Korčula Elafitsko otočje Pojezerje Zažablje Kula Norinska Obrazac zahtjeva


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]