Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 08.06.2021. 16:30

Potpisan ugovor o osiguranju za štete od divljači u prometu

Ugovorom se nastavlja jedinstveno osiguranje za štete u prometu za koje je unazad tri godine Ministarstvo poljoprivrede iz Državnog proračuna izdvojilo 70,7 milijuna kuna.

Foto: Depositphotos/raksyBH
  • 515
  • 166
  • 0

Ugovor o osiguranju od građanskopravne izvanugovorne odgovornosti prema trećim osobama svih lovoovlaštenika u Republici Hrvatskoj za razdoblje od godinu dana od dana potpisa ugovora, sklopili su Ministarstvo poljoprivrede i Euroherc osiguranje. 

Kako navode na svojoj stranici, predmet osiguranja je građanskopravna izvanugovorna odgovornost osiguranika za štetu od divljači zbog smrti, ozljede tijela ili narušavanja zdravlja te oštećenja ili uništenja stvari treće osobe (uključujući štetu na motornom, priključnom ili željezničkom vozilu) koja nastane uslijed naleta motornog, priključnog ili željezničkog vozila na divljač ili uslijed naleta divljači na motorno, priključno ili željezničko vozilo.

Potpisivanjem se nastavlja jedinstveno osiguranje za štete u prometu za koje je unazad tri godine Ministarstvo poljoprivrede iz Državnog proračuna izdvojilo sredstva u ukupnom iznosu od 70,7 milijuna kuna, stoji u objavi. 

Ugovor koji je potpisan 31. svibnja, vrijednosti je 34,8 milijuna kuna. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Osiguranje Štete od divljači Promet


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).