Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.11.2008.

Poticaji za otkup maslina razveselili uljare

ministarstvo sufinancira po 3 kune, odnosno 7 kuna za kilogram

  • 2.159
  • 99
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sufinancirat će troškove otkupa maslinova ulja otkupljivačima u iznosu od 3 kune po kilogramu za djevičansko maslinovo ulje i 7 kuna po kilogramu za ekstra djevičansko maslinovo ulje, uz uvjet da minimalna otkupna cijena djevičanskog maslinova ulja iznosi 33 kune, a ekstra djevičanskog maslinova ulja 40 kuna po kilogramu. Na natječaj Ministarstva mogu se javiti uljare, ali i privatni maslinari.

- Drago nam je što smo napokon dočekali i ovu vijest - kaže Damir Buntić, tajnik Udruge dalmatinskih uljara.

- U Udruzi smo nekoliko puta naglašavali potrebu sufinanciranja troškova otkupa maslinova ulja te predlagali da se smanji količina s 5 tona na 2 tone, što je sada i prihvaćeno - kaže Buntić.

U Udruzi su dobili obećanje iz Vlade kako će se već početkom sljedeće godine dogovoriti i o sufinanciranju otkupa maslina, što je uobičajeno u europskim zemljama. Tko će udovoljiti natječaju odlučit će Povjerenstvo za provedbu natječaja i odabir ponuda, a otkupljivači koji udovolje uvjetima, stječu pravo na potpisivanje ugovora o sufinanciranju troškova otkupa maslinova ulja s Ministarstvom.

Otkupljivač je, kako kažu u Vladi, obvezan vlasniku maslinova ulja isplatiti cijelu vrijednost isporučenog maslinova ulja najkasnije do 31. svibnja sljedeće godine.

O. KOHAREVIĆ


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kulen, vino, akvarij, sir, paprika.....