Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sjednica o selu
  • 12.09.2013.

Porazna činjenica - dnevno propadne jedan OPG

Dnevno propada jedan OPG, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u godinu dana nijednom nije bio u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Foto: RGBStock.com
  • 917
  • 160
  • 0

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ima 2.170 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na kojima je zaposleno 20 posto ukupnog broja zaposlenih u toj županiji, a u godinu dana od tog je broja ugašeno 207 OPG-a, izvijestio je Andrija Matić, pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni prostor, tijekom tematske sjednice Županijske skupštine o stanju u poljoprivredi i hrvatskom selu, koja se održala u Vinkovcima. Matić je kao najveće probleme hrvatske poljoprivrede izdvojio nedovoljnu radnu aktivnost, nisko obrazovanje, činjenicu da se poljoprivrednici slabo udružuju u neke od oblika zadruga, teškoće s izvorima financiranja i nesređeno tržište.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, među poraznim je podacima naveo i taj da dnevno propada jedan OPG. U daljnjoj raspravi čulo se i kako ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u godinu dana nijednom nije bio u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tematska sjednica Skupštine održana je i u Požeško-slavonskoj županiji. Zatraženo je da se u povjerenstva za dodjelu zakupa državnog zemljišta uz tri predstavnika nadležne agencije imenuju i tri predstavnika jedinica lokalne samouprave. Od Vlade i ministarstva traže žurno donošenje mjera ruralnog razvoja za razdoblje od 2014. do 2020. godine, uz cjelovito rješenje za stočarsku proizvodnju i mljekarsku industriju. Zatraženo je da se rebalansom proračuna osigura 700 milijuna kuna za izravna plaćanja poljoprivrednicima tijekom prosinca.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

OPG Božo Galić Andrija Matić Tihomir Jakovina Ruralni razvoj Sjednica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]