• Nevrijeme
  • 20.07.2021. 10:00
  • Osječko-baranjska, Našice

Poplavljena sela našičkog kraja, nevrijeme pogodilo i šire područje Županje

Problem je, pojasnio je zapovjednik VZŽ Osječko-baranjske Zdravko Cvenić izazvala velika količina vode koja se slijevala u potok koji se izlio iz korita po okolnim poljima i u blizini objekata. 

Foto: Radio Našice/ Mario Filipović
  • 182
  • 479
  • 0

Šire našičko područje jučer je u popodnevnim satima zahvatilo jako nevrijeme s obilnom kišom koje je izazvalo plavljenje kuća i prometnica u Našicama kao i u mjestima Zoljan, Martin, Brezik, Donja i Gornja Motičina te Seona. 

Kako doznajemo od Hrvatske vatrogasne zajednice, saniranje posljedica poplava uključivalo je intervencije ispumpavanja podrumskih prostorija, kanala, izrada zečjih nasipa te uklanjanja granja i ostalih prepreka na prometnicama.

Problem je, pojasnio je zapovjednik VZŽ Osječko-baranjske Zdravko Cvenić izazvala velika količina vode koja se slijevala u potok Našičku rijeku koji se izlio iz korita po okolnim poljima i u blizini objekata. 

“Došlo je do urušavanje jedne stare kuće. Postupnim smirivanjem situacije pristupilo se čišćenju potoka s građevinskim strojevima”, rekao je Cvenić. 

Kritična mjesta obišao je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. “Posebno je kritično bilo u Martinu i Breziku, gdje sada ide na bolje, dok je u Zoljanu izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni”, kazao je za Radio Našice

Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme, dodao je, a što je potvrdio i direktor Hrvatskih voda Osijek su akumulacije za koje postoje idejna rješenja. 

Nevrijeme zahvatilo i okolicu Županje

A osim okolicu Našica, nevrijeme je zahvatilo i šire područje Županje. Zbog velike količine oborina došlo je do plavljenja prometnica, podruma kuća te industrijskih objekata i trgovačkih centara.

Spomenimo za kraj, požar na otvorenom prostoru između uvale Krušica i Blaca na južnoj strani otoka Brača, koji je, podsjećamo, izbio prošli tjedan i dalje nadgleda DVD-a Milna. 


Tagovi

Nevrijeme Obilna kiša Poplava Našice Županja HVZ


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kakvi ste sa šumskim gljivama? Kod mene na Dilju ih nije bilo kao inače, a i dosta su uhvatile vlage (pogotovo ove sto pronalazim u vinogradu/voćnjaku). Kako god - jaje, svinjska mast, luka, slanine i pokoja gljiva ;) -ovakvih je ručkova bi... Više [+]