Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 04.08.2013.

Popis isplaćenih poticaja za 2012 godinu?

Popis svih korisnika i potpora, izravnih plaćanja i po ostalim modelima

  • 8.693
  • 790
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi (apprrr) objavila je na svojim internet stranicama popis isplaćenih poticaja za 2012 kako pise na stranici www.apprrr.hr

Popis je manje više sličan kao i onima svake godine koji se objave na stranicama apprrr, međutim ove godine taj popis nema veze sa stvarnim stanjem tj. sa stvarnim isplatama poticaja koje su proizvođači dobili na svoje račune. Problem je taj jer je objavljeno da su svi dobili pune iznose za proizvodnu 2012. godinu što naravno nije istina već je isplaćeno od 30 do 40% manje sto zavisi od gospodarstva, da li se bavi samo ratarstvom ili i sa stočarstvom, u tom slučaju ti korisnicu su najviše zakinuti.

Ovaj popis je nejasan većini poljoprivrednih proizvođača jer je ministar Tihomir Jakovina nekoliko puta ponovio da je sve isplaćeno (što ipak nije) a sad na ovom popisu su neki drugi iznosi od onih na računima pa se postavlja pitanje da li će bit još koja isplata kojoj se poljoprivrednici nadaju u ovim teškim vremenima za poljoprivredu i oni koji su ga pravili nemaju očito prave informacije ili se namjerno prikazuje da je plaćen puni iznos.

Popis je daleko sličniji iznosima koje su poljoprivredni proizvođači dobili za 2011. godinu pa tako ostaje mogućnost da je greška i da popis za 2012. jos nije gotov, ostaje nam da vidimo i nadat da će se netko iz agencije očitovat o ovom problemu.


Tagovi

Poticaji Potpore Tihomir Jakovina


Autor

Darko Labazan

Više [+]

Poljoprivredni proizvođač ratarskih kultura iz Baranje. Aktivan na polju i internetu, donosi informacije iz prve ruke. Sudjeluje u konstruktivnim temama na agroklub.com te na brojnim forumima i drugim internet okupljalištima ratara.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]