Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 04.05.2015. 10:30

Ponovno najbolji klaster u RH!

Ovu nagradu Klaster poljomehanizacije i Željko Erkapić osvojili su po drugi put, što je dokaz o kontinuiranom radu i napretku.

  • 507
  • 22
  • 0

Na XIX. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je u Petrčanima organiziralo Ministarstvo poduzetništva i obrta, dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima i obrtnicima te zadrugama, klasterima, poduzetničkim zonama i inkubatorima. Klaster poljomehanizacije i njegov klaster menadžer Željko Erkapić proglašeni su najboljim klasterom i klaster menadžerom u RH i to već drugi puta za redom. Prvi puta nagrađeni su 2011. godine.

Fokus na EU fondove

Vlasničku strukturu Klastera čini osam vlasnika s jednakopravnim udjelima, uz pridružene članove i znanstvene institucije među kojima su Ekonomski i Poljoprivredni fakultet te Tera Tehnopolis, svi sastavnice osječkog sveučilišta. Od prvog trenutka Klaster je krenuo u svoju internacionalizaciju, kreiranju svoje prepoznatljivosti i mogućnostima plasmana proizvoda na izvozna tržišta. U tom svjetlu otvaraju se tržišta Afrike, a uspostavljeni su kontakti i na kineskom tržištu. Za te je aktivnosti Klaster prvi put proglašen najboljim nacionalnim klasterom.

Rezultat internacionalnih aktivnosti danas je postao mjerljiv - oko 70% svoje proizvodnje članice Klastera izvoze. Taj kontinuitet i napredak u radu zasigurno su jedan od razloga dobivanja nove nagrade.

"Pred nama je sada nova stranica, naime vezano uz strategiju održivog financiranja, i klasteri se moraju sve više okrenuti europskim fondovima. U tom smjeru i dalje ćemo nastavljati razvijati mrežu s kolegama iz Europske unije, ali i šireg tržišta.", zaključuje Erkapić.

Nacionalno savjetovanje tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja pa se tako i ove godine na njemu našlo 300tinjak uzvanika. Savjetovanje je bilo izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, zatim za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Željko Erkapić Tihomir Jakovina Dodjela nagrade


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?