Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 19.01.2017. 15:00

Ponovno Agencija za plaćanje u Đakovu?

Đakovački HDZ s ministrom Tolušićem o ponovnom otvaranju ureda Agencije za Plaćanja u Đakovu!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 4.631
  • 572
  • 0

Na nedavno održanom radnom sastanku ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s članovima HDZ-ova Povjerenstva za poljoprivredu predvođenih predsjednikom đakovačkog HDZ-a Marinom Mandarićem, ministru su pobliže predstavljene lokalne specifičnosti te problematika poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača na području Đakova i Đakovštine.

Između ostalog, ministar se imao priliku upoznati s dugogodišnjim problemima vezanim uz neriješeno pitanje raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području grada Đakova, s potraživanjima poljoprivrednih proizvođača koji su izgubili svoj novac u stečajnom postupku bivše Đakovštine d.d. te s nužnošću ponovnog otvaranja ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Đakovu.

4.000 proizvođača ovisi o osječkoj APPRRR

Nakon unutarnje reorganizacije Agencije u siječnju 2013. godine ustrojen je jedan Regionalni ured za Osječko-baranjsku županiju koji je smješten u Osijeku, iako najviše OPG-a i obrta koji se bave poljoprivredom u županiji dolazi s područja Đakovštine.

Marin Mandarić, predsjednik đakovačkog ogranka HDZ-a, upozorio je ministra da posljednje četiri godine preko 4.000 poljoprivrednih proizvođača iz Đakovštine za svaku potvrdu, upis ili izmjenu podataka moraju ići u Agenciju u Osijek te zamolio da razmotri ponovno otvaranje ispostave Agencije u Đakovu.

Pronaći način za otvaranje APPRRR u Đakovu

"Nelogično je da država radi vlastitih ušteda stvori dodatne troškove za 4.000 poljoprivrednih proizvođača iz Đakovštine koji sad za svaku sitnicu moraju putovati u Osijek. Ako uzmemo u obzir da put do Osijeka i nazad stoji minimalno 100 kuna te da svaki proizvođač u Agenciju ide barem jednom mjesečno, govorimo o milijunskim uštedama đakovačkim proizvođačima.

Ministar je pokazao razumijevanje za naše poljoprivrednike i vjerujemo da ćemo skupa pronaći način da ponovno otvorimo ured u Đakovu", komentirao je za kraj Marin Mandarić.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tagovi

APPRRR Tomislav Tolušić Marin Mandarić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?