Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Borovo i Gumix Elastor
  • 27.03.2015. 10:30

Ponovni uspon borovske tvornice remenja!

Na 18. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu razgovarali smo sa direktorom tvrtke Gumix Elastor koja je preuzela poslovanje poznate borovske remenare!

  • 870
  • 39
  • 0

Tvrtka Gumix Elastor d.o.o. pruža odličan primjer kako je moguće ponovno pokrenuti proizvodnju u posrnuloj tvornici pogonskog remenja Borovo. Naime, početkom godine Gumix Elastor preuzeo je poslovanje poznate borovske remenare, budući je Borovo d.d. u sklopu vlastitog restrukturiranja odlučilo napustiti poslovanje koje se ne odnosi na proizvodnju i prodaju obuće.

U novu tvrtku prešlo je 40 radnika tvornice remenja, a samo nakon dva mjeseca u tvornici radi već preko 60 ljudi, a planovi su značajno ambiciozniji. Očekuje se da bi u naredne dvije godine još 50 ljudi trebalo dobiti posao u sklopu rasta tvrtke.

Borovo remenje

"Budući sam preko 20 godina u gumarskom poslovanju, dobro mi je poznata ova tvornica. Kada smo vidjeli kako se traži strateški partner za preuzimanje poslovanja, nije nam dugo trebalo da donesemo odluku o ulasku u ovaj posao. Brand Borovo poznat na ovom području, tradicija duga gotovo 70 godina i vrhunska kvaliteta proizvoda temelj su na kojemu ćemo graditi buduće poslovanje", govori direktor i suvlasnik Ivan Matić o razlozima preuzimanja tvornice.

Ambiciozni planovi za budućnost!

Matić ističe da im je, kao novim vlasnicima, cilj obnoviti staru slavu tvornice i ponovo učiniti remenaru najznačajnijim proizvođačem na prostoru jugoistočne Europe. Sukladno tom usmjerenju, provode značajna ulaganja u modernizaciju opreme i procesa s ciljem ulaska na nova tržišta. Trenutno rade na probnoj proizvodnji i uvođenju u serijsku proizvodnju dvije nove linije najsuvremenijeg remenja, a do kraja godine planira se instalacija linije proizvoda od reciklirane gume.

Direktor Gumix Elastora Ivan Marić

i Anita Matijašević

"Zadovoljstvo mi je potvrditi kako smo uspjeli obnoviti suradnju sa gotovo svim partnerima u Hrvatskoj i Europi. Sada izvozimo više od 70 % proizvodnje, a do kraja godine taj broj bi trebao biti oko 90 %. Iako smo samo dva mjeseca u tvornici, vodimo vrlo intenzivne pregovore sa partnerima iz Njemačke, Mađarske, Turske, Finske te brojnih drugih država", govori Matić o tržištu.

Ulaganje u ljude čini poslovanje dugoročno održivim

Na kraju posebno naglašava na što će posvetiti posebnu pažnju: "Pored svih investicija koje smo napravili ili planiramo, smatramo kako su naš najvredniji resursi naši zaposlenici. Ulaganje u ljude, posebno mlade, ključan je prioritet u narednom razdoblju jer samo je znanje zaposlenika to što čini poslovanje dugoročno održivim. Također, ističem i ekološku osviještenost tvrtke jer planski radimo na unapređenju ekološke svijesti u tvrtci. Pored ostalog, koristimo samo čiste energente, naša proizvodnja ima zatvoren sustav vodoopskrbe, što znači da neprekidno recikliramo već korištenu vodu, kontinuirano provodimo razvrstavanje otpada, a započeli smo i projekt oporabe tehnološkog otpada".

Napore gospodina Matića i tvrtke Gumix Elastor prepoznao je i Grad Vukovar, čija je delegacija posjetila tvornicu. Tom su prilikom izrazili zadovoljstvo ovakvim uspješnim primjerom obnove proizvodnje, investiranja u modernizaciju i zapošljavanja.

Ispod članka pogledajte fotogaleriju sa izložbenog prostora Borova i Gumix Elastora na 18. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu!


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Borovo Gumix Elastor Borovska remenara Remenara borovo Tvornica remenja Ivan matić Ekološka osvješenost Ulaganje u ljude

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?