Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 09.04.2009.

Poljoprivrednici ostali bez sadnica

Voćari i vinogradari zahvaljujući nemaru u gradskoj upravi ostali bez očekivanih loznih cjepova i voćaka - potpuni promašaj sinjske uprave

  • 438
  • 21
  • 0

Vegetativna sezona za sadnju loze i voćaka već je završena, a u Sinju su zaboravili zaključiti natječaj raspisan još 6. ožujka, te izabrati najpovoljnijeg dobavljača.

Zbog sporosti gradske administracije, vinogradari i voćari sa sinjskog područja koji su planirali nabavku loznih cjepova i sadnica sufinanciranjem od strane Grada i Županije, izgubili su ovu vegetativnu sezonu. Potvrdilo se da ono što administracija sadi - teško niče.

Naime, tek u utorak, nakon što je od novinara upozoren na kašnjenje, gradonačelnik dr. Ivan Nasić, koji se nalazio na službenom putu, naložio je održavanje sjednice Gradskog poglavarstva telefonskim putem radi donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg dobavljača loznih cjepova i sadnica.

U drugim općinama i gradovima natječaje za nabavku loznih cjepova i sadnica okončali su krajem siječnja pa su već početkom veljače njihovi vinogradari i voćari dobili sadni materijal.

Dio sinjskih vinogradara i voćara pripremio je zemljište za sadnju u očekivanju da će i njima sadni materijal uskoro stići. Čekali su uzalud. U Sinju je natječaj objavljen 6. ožujka, a povjerenstvo je 20. ožujka pregledalo prispjele ponude i predložilo najpovoljnijeg dobavljača. Još je trebala verifikacija Poglavarstva, ali na redovitu sjednicu gradske vlade prijedlog nije stigao.

- Zbog građana mi je žao što ranije nisam upozoren. U Odjelu za gospodarstvo očito su zakazali - kaže gradonačelnik Nasić.

Ankica Panza, vršiteljica dužnosti pročelnice Odjela za gospodarstvo, ističe da je bio premali interes građana pa se radi svega kasnilo s raspisivanjem natječaja.

- Neke vrste voćaka još nije kasno saditi. Za ostalo smo ovim natječajem obavili posao za jesenju sadnju. Ništa nismo izgubili - tvrdi Panza.

Autor: Toni Paštar


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB