Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državne službe
  • 07.02.2014. 15:00

Poljoprivredne službe bez agronoma?

Još jedno tijelo bitne državne institucije, koja bi trebala biti poluga gospodarskog razvoja Hrvatske, u svojim redovima više nema agronoma

Foto: depositphotos, Kuzmafoto
  • 597
  • 51
  • 0

U nedavno provedenom spajanju poljoprivredne i šumarske savjetodavne službe, Ministarstvo poljoprivrede razrješilo je članove Upravnog vijeća Poljoprivredne savjetodavne službe, Davora Romića i Vladu Guberca. Kako neki tvrde, ova smjena dokaz je o izbacivanju znanstvenika i stručnjaka iz još jednog važnog državnog tijela.

Na njihovo mjesto imenovani su Zvjezdana Blažić, pomoćnica ministra poljoprivrede, inače po struci pravnica te Domagoj Križaj iz šumarske inspekcije. Ono što je nepojmljivo je da u tako važnom tijelu tako bitne državne institucije, koja bi trebala biti poluga gospodarskog razvoja, više nema niti jednog agronoma.

Glavni razlog provedenih smjena, kako tvrde u Ministarstvu, je nedostatak novca. U tom resoru na sve moguće načine panično se pokušavaju smanjiti troškovi. Naime, svaki član Upravnog vijeća mjesečno je dobivao naknadu u visini od 2.000 kuna.

"Tu nema ništa sporno, u Upravnom vijeću Poljoprivredno-savjetodavne službe i dalje je struka - šumari, veterinari. Osim toga, Ministarstvo nas je postavilo na ta mjesta, ono nas ima pravo i smijeniti", kaže Guberac, dekan na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

Neki smatraju da će ovakvi potezi Ministarstva rezultirati još gorim stanjem u poljoprivredi, jer isključivanje obrazovanih poljoprivrednih stručnjaka iz bitnih državnih institucija ne vodi ničem pozitivnom. Drugi su pak mišljenja da stanje u Hrvatskoj poljoprivredi ne može biti lošije nego što jest i da ih niti jedan potez Ministarstva više ne može iznenaditi.

Foto: depositphotos, Kuzmafoto


Tagovi

Agronom Vlado Guberac PSS Zvjezdana Blažić Domagoj Križaj Hrvoje Horvat Ministarstvo poljoprivrede Davor Romić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P