• Proračun RH
  • 26.02.2016. 18:40

Poljoprivredi će odrezati 150 milijuna kuna?

Rezovi u proračunu za poljoprivredu?! Ministar Romić još nije donio odluku gdje će točno padati sjekire.

Foto: hrt.hr
  • 8.607
  • 1.398
  • 0

Nakon što je krajem siječnja ministar poljoprivrede Davor Romić u Dnevniku najavio kako rezanja u poljoprivredi neće biti, trenutno neki drugi izvori, kako piše Poslovni.hr, najavljuju kako će za poljoprivredu u 2016. iz proračuna biti izdvojeno 150 milijuna kuna manje. Poticaji se kako kažu, neće dirati. Barem ne zasad.

Uštede se mogu postići u različitim sektorima: od navodnjavanja, čišćenja kanalskih mreža, ribarstvu pa i ruralnom razvoju, a uštedjeti se može i na materijalnim troškovima. Ministar Romić još nije donio odluku gdje će točno padati sjekire.

"Naša je namjera ići na smanjenje rashodovne strane proračuna”, rekao je nedavno za Dnevnik HRT-a novi ministar financija Zdravko Marić. Čini se kako je poljoprivreda i ovaj put žrtveno janje.

"Poljoprivreda je prema ovim informacijama drugi najveći gubitnik novog proračuna, dobiti ćemo gotovo 250 milijuna kuna manje, kako kažu. Ne znam zna li se kada će uopće biti i koliko poticaja? Dok gorivo, gnojivo i sjeme budu najskuplji?", pitaju se proizvođači kako će preživjeti još jednu dugu godinu.

Foto: hrt.hr


Tagovi

Davor Romić Rezovi Proračun Zdravko Marić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."