Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 06.10.2017. 09:25

Poljoprivreda je najzdraviji dio Agrokor grupe?

Zaključno s 31. prosinca 2016., u poljoprivredi je ostvaren neto gubitak u iznosu od -0,3 milijardi kuna i ukupan negativan efekt na neto dobit u 2015. i 2016. u iznosu od -0.2 milijardi kuna.

Foto: Pixsell/Žarko Bašić
  • 1.378
  • 119
  • 0

Poljoprivreda je, uzmemo li u obzir prezentaciju revidiranih financijskih izvještaja za 2016. godinu operativnih kompanija, najzdraviji dio Agrokor Grupe. Naime, prema navedenom izvješću, zaključno s 31. prosinca 2016., u poljoprivredi je ostvaren neto gubitak u iznosu od -0,3 milijardi kuna i ukupan negativan efekt na neto dobit u 2015. i 2016. u iznosu od -0.2 milijardi kuna.
.
Gubitak maloprodaje odnosno Konzuma i Tiska je -2,247 milijardi kuna, a Prehrane (Ledo, Jamnica, Zvijezda, PIK Vrbovec) -741 milijun kuna.

Kada je u pitanju Belje, neto gubitak je -45 milijuna kuna, PIK Vinkovci daleko su u većem minusu i gubitak iznosi -233 milijuna kuna, a Vupik -51 milijun kuna.

Kako navodi izvanredna uprava, izvještaji (svih) kompanija su rađeni po načelu neograničenosti poslovanja što ukazuje na činjenicu da kompanije mogu operativno opstati u budućnosti. Paralelno s financijskim restrukturiranjem provodi se i operativno restrukturiranje kompanija, a kompanije su usprkos okolnostima uspješno odradile ljetnu sezonu te se očekuje daljnje poboljšanje operativnog poslovanja u nadolazećem razdoblju.

"Negativan kapital koji je proizašao iz provedenih uskladbi će se adresirati kroz prijedlog nagodbe na kojem Izvanredna uprava sa svojim timovima intenzivno radi", zaključuje se u izvješću koje možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Foto: Pixsell/Žarko Bašić


Dokumenti


Tagovi

Agrokor Poslovanje Poljoprivreda Belje Vupik PIK Vinkovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).