Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna
  • 17.05.2022. 14:40
  • Virovitičko-podravska, Pitomača

Policija mu oduzela traktor - uporno vozio pod utjecajem alkohola

U posljednje tri godine, navela je policija, vozač je više puta pravomoćno kažnjavan za isti prekršaj.

Foto: Depositphotos/Krasnevsky (ilustracija)
  • 875
  • 43
  • 0

Čak 2,31 g/kg alkohola u krvi izmjereno je 25-godišnjem vozaču traktora kojeg je u nedjelju u 16.30 sati policija zaustavila u Pitomači. 

Kako je izvijestila Policijska uprava virovitičko-podravska, utvrđeno je da je "pod promilima" vozio i to nakon što mu je vozačka dozvola ranije poništena zbog negativnih bodova te da u međuvremenu nije stekao pravo ponovno polagati vozački ispit. 

Zbog visoke koncentracije alkohola i kako ne bi ostao opasnost za sebe i druge na prometnici, vozač recidivist je uhićen. Ujedno, policija mu je ovaj put i privremeno oduzela traktor.

U posljednje tri godine, naveli su, vozač je više puta pravomoćno kažnjavan za isti prekršaj.

Podsjetili su i da vozač zbog vožnje u pijanom stanju može dobiti novčanu kaznu između 10 i 20 tisuća kuna ili kaznu zatvora do 60 dana. Također, dobiva i 6 negativnih bodova te zabranu upravljanja vozilom u naredna tri mjeseca. 

Skupa vožnja: Traktorom zaradio kaznu preko 66.000 kuna?

Kada se utvrdi da je osoba "ponavljač" ovakvih radnji, slijedi dodatnih između 10.000 i 20.000 kuna kazne zbog upravljanja vozilom kad mu je vozačka poništena. Navedena novčana kazna može postati kaznom zatvora do 60 dana.

Inače, hoće li mu oduzeti traktor biti vraćen, ovisit će o prekršajnom sucu.


Tagovi

Promili Prekršaj Traktorist Policija Oduzet traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]