Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 19.02.2009.

Pokrenut projekt eko-etno klastera

Klaster bi odigrao važnu ulogu u povezivanju malih proizvođača, stvaranju brendova autohtonih proizvoda i jačanju marketinških alata u turizmu, što bi utjecalo i na razvoj proizvodnje ekoloških i autohtonih proizvoda

  • 1.263
  • 61
  • 0

Zbog činjenica da je Vukovarsko-srijemska županija dobila prošle godine Zlatnu povelju na sajmu »Eko-etno Hrvatska«, Vukovar je u srijedu bio domaćin prvoga ovogodišnjega sastanka organizacijskoga odbora tog sajma koji će se po sedmi put održati u rujnu u Zagrebu.

Predsjednica organizacijskog odbora Dijana Katica najavila je da će se u sklopu sajma održati i sajam »Eko-etno Europa« zbog sve većeg interesa stranih zemalja i regija, a što su sudionici vukovarskog skupa i prihvatili. Predstavljen je i projekt eko-etno klastera kojem je cilj ujedinjenje proizvođača i pružatelja usluga ruralnih područja Hrvatske te stvaranje i održavanje ponude vrhunskih proizvoda spajanjem izvornih vrijednosti i suvremene tehnologije.

Klaster bi odigrao važnu ulogu u povezivanju malih proizvođača, stvaranju brendova autohtonih proizvoda i jačanju marketinških alata u turizmu, što bi utjecalo i na razvoj proizvodnje ekoloških i autohtonih proizvoda.

Skup je pozdravio i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Srećko Selanac koji je naglasio da se »Eko-etno Hrvatska« razvila u prepoznatljivu manifestaciju u Hrvatskoj i izvan nje, a uloga priredaba posebno je važna u razvoju ruralnoga prostora, posebice u dijelu povezivanja poljoprivredne proizvodnje, običaja i baštine, a u svrhu promocije kontinentalnog turizma Hrvatske, ali i hrvatskoga turizma uopće.

Vukovarskom skupu nazočilo je stotinjak predstavnika hrvatskih županija, turističkih ureda, ministarstava kao i saborskog odbora za razvoj i obnovu.

Autor: G. Čorkalo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍