Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 27.05.2017. 12:35

Poginuo vlasnik najstarije zagorske uljare Mladen Županić

Nesreća se dogodila na autocesti Varaždin - Zagreb, a nesretni je Mladen ostao na mjestu mrtav.

  • 6.762
  • 348
  • 0

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak prijepodne na autocesti A-4 na mostu Paka, poginuo je 49-godišnji Mladen Županić iz Vidovca u Varaždinskoj županiji, vlasnik najstarije uljare u tom dijelu zemlje.

U izvješću Policijske uprave Varaždinske piše kako je u trenutku nesreće upravljao osobnim vozilom preticajnom trakom u smjeru Varaždin - Zagreb.

"Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku sišao u lijevo gdje je bočnim dijelom vozila udario u središnju odbojnu ogradu auto-ceste, a prednjim donjim postrojem vozila u betonski propust mosta. Uslijed navedenog, vozilo se višestruko prevrnulo, pri čemu je vozač ispao iz vozila te preminuo na mjestu događaja. Za vrijeme trajanja očevida promet je navedenom dionicom auto-ceste u smjeru Zagreba od čvora Novi Marof do čvora Breznički Hum bio zatvoren, te se odvijao državnom cestom", ističu u PU Varaždinskoj.

Uljara Županić se od 1936. godine bavi proizvodnjom tikvi i bučinog ulja, imali su brojne kooperante, a za kvalitetu svojih proizvoda na izložbama su redovito osvajali nagrade i priznanja. Prema pisanju Varaždinskih vijesti, stradali Mladen Županić bio je treća generacija u obitelji koja se bavila ovim poslom. Iza njega ostali su supruga i dvoje djece.


Tagovi

Mladen Županić Uljara Vidovec Paka Bučino ulje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]