Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 12.01.2009.

Podravka preuzima tvornicu ribe Mirna

  • 535
  • 26
  • 0

Fima grupa prošli je mjesec otpustila 74.700 redovnih dionica rovinjske Mirne, i to u korist članice te iste grupacije - Fima Validusa. Izvor Jutarnjeg tvrdi da je otpuštanje dionica zapravo početak konkretnih poteza oko mogućeg Podravkina preuzimanja Mirne.

Nakon otpuštanja Fima grupa drži 208.170 dionica Mirne, koje čine 56,56 posto temeljnog kapitala, dok Fima Validus ima udjel od 20,3 posto njezina temeljnog kapitala. Pregovori o preuzimanju Mirne počeli su krajem prošle godine, no do konkretnog due dilligenca još nije došlo i razgovori bi se trebali nastaviti nakon što poslovdstvo Podravke procijeni tržišni potencijal kompanije.

Član Uprave Podravke Miroslav Vitković potvrdio nam je da je Podravka zainteresirana za brend Mirne iz Rovinja, no održani su tek incijalni razgovori i ništa konkretno nije dogovoreno. Podravka u svom sastavu ima i brend Eva koji se uslužno proizvodi u Adriji iz Zadra. Vitković kaže da Podravka prepoznaje potencijal kategorije ribljih konzervi te razmišlja o dubljem ulasku u taj segment proizvodnje.


Izvori

Jutarnji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zadnji dan konferencije AgriFood u Briselu raspravlja se o digitalnoj tranziciji poljoprivrede. Uz veliko zanimanje posjetitelja, hrvatska tvrtka AGRIVI predstavila je svog AI savjetnika za poljoprivrednike.