Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Potpore
 • 28.03.2015. 17:10

Podnošenje zahtjeva za potpore od 28. ožujka

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će u ponedjeljak 30. ožujka 2015., a popunjavanje preko internetske AGRONET aplikacije bit će moguće već od subote, 28. ožujka 2015.

 • 1.167
 • 110
 • 0

Temeljem novog Zakona o poljoprivredi, objavljenog u Narodnim novinama broj: 30/2015 od 17. ožujka 2015. godine, donijet je Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i Integriranom administrativnom i kontrolnom sustavu (IAKS) mjera ruralnog razvoja, objavljen u Narodnim novinama broj: 35/2015 od 27. ožujka 2015. godine, kojim se propisuje podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu od ove 2015. godine.

Na jedinstvenom zahtjevu korisnici mogu zatražiti:

 1. potporu iz programa izravnih plaćanja što uključuje: osnovno plaćanje, plaćanje za poljoprivredne prakse korisne za klimu i okoliš, preraspodijeljeno plaćanje, proizvodno vezanu potporu, plaćanje za mlade poljoprivrednike i program za male poljoprivrednike;
 2. potporu za plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima što uključuje: maslinovo ulje, duhan, mliječne krave i rasplodne krmače;
 3. potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja koje se financiraju iz državnog proračuna što uključuje: integriranu poljoprivrednu proizvodnju, očuvanje izvornih i zaštićenih vrsta i kultivara poljoprivrednog bilja te potporu za IAKS mjere ruralnog razvoja predviđene Programom ruralnog razvoja i to za:
 • mjeru 10: Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
 • mjeru 11: Ekološki uzgoj
 • mjeru 13: Plaćanja povezana s područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima.

"Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će u ponedjeljak 30. ožujka 2015. godine. Popunjavanje jedinstvenog zahtjeva u internetskoj AGRONET aplikaciji koja se nalazi na www.apprrr.hr bit će moguće već dan prije, odnosno od subote, 28. ožujka 2015. godine. Popunjeni zahtjev potrebno je isprintati, potpisati i poslati poštom u nadležni regionalni ured Agencije za plaćanja ili ga tamo osobno donijeti," poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Zakon o poljoprivredi Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mj Narodne novine Program izravnih plaćanja Plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima Potpora za IAKS mjere ruralnoga razvoja Mjera 10 Mjera 11 Mjera 13 Jedinstveni za


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.