Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskok
  • 26.10.2022. 16:10

Podignuta optužnica protiv 8 okrivljenika, među njima i bivši ministar poljoprivrede

Osumnjičeni su za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te pomaganja u trgovanju utjecajem, objavio je Uskok.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
  • 356
  • 20
  • 0

Uskok je danas podigao optužnicu protiv osmero okrivljenika, među njima bivšeg potpredsjednika Vlade i trojice bivših ministara.

Premda ne navode imena, riječ je o Borisu Miloševiću, Darku Horvatu, Tomislavu Tolušiću i Josipu Aladroviću, te još četvero osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te pomaganja u trgovanju utjecajem.

Podsjetimo, policijski istražitelji u srpnju su pozvonili na vrata bivšeg ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića u Virovitici.  

Nagađalo se da je riječ o istrazi europskog tužitelja pokrenutoj zbog poticaja koju je dobio za svoju vinariju ili zbog ugovora koje je potpisao u vrijeme kada je bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU. Ubrzo se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) i objavio da su dvije osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti

"U suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodimo hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja", napisali su tad. 

Policija pozvonila na vrata bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića

Bivši ministar istražiteljima se izjasnio da nije kriv, no bio mu je određen pritvor iz kojeg je izišao 29. srpnja. 


Tagovi

Uskok Optužnica Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!