Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupnja traktora
  • 12.04.2023. 09:00
  • Karlovačka, Karlovac

Podignuta optužnica: Poljoprivrednik za traktor uplatio 31.700 eura, stroj nikada nije dobio

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog prijevare.

Foto: Depositphotos/danmir12
  • 1.217
  • 120
  • 0

Nerijetko se u policijskim izvješćima nađe prijevara, mahom putem interneta, oko kupnje traktora. 

Jedna takva iz lipnja 2020. sada je dobila i optužnicu. 

Kako piše kaportal, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv Danijela V. koji živi u Njemačkoj zbog prijevare Miljenka K. iz Karlovca, koji mu je uplatio 31.700 eura za kupnju traktora, koji mu nikada nije isporučen. 

Prema objavljenom, dogovor o kupnji je s okrivljenikom obavljen telefonski. Nakon uplate 2.000 eura kapare, čuli su se više puta, a krajem lipnja ili početkom srpnja 2020. preko tekućeg računa svoga brata, Karlovčanin mu je uplatio preostali iznos od 29.700 eura.

"Nakon toga me počeo zavlačiti oko isporuke navodeći da ne može naći prijevoznike, da čeka da se skupi više traktora i slično", navode izjavu oštećenika. 

Okrivljeni je, opisuju dalje, ispitan u Njemačkoj te je u svoju obranu rekao da je ponudio povrat novca na rate, ali oštećeni to nije prihvatio. Takva mogućnost, kaže, još uvijek postoji. Rekao je i da je do nesporazuma došlo jer kupac nije htio platiti PDV na iznos. 

Karlovačko tužiteljstvo utvrdilo je pak da je izjava suprotna navodima oštećenika koji je rekao da je pristao na ponudu obročnog povrata kupoprodajne cijene, ali mu ništa nije uplaćeno.

"Stoga je takva obrana očito usmjerena prema izbjegavanju kaznene odgovornosti. Opisanim postupanjem okrivljenik je za sebe protupravno stekao imovinsku korist od 31.700,00 eura, što u kunskoj protuvrijednosti iznosi 240.000 kuna", zaključili su. 


Izvori

KAportal


Tagovi

Optužnica Kupnja traktora Prijevara Kupnja preko interneta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]