Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 26.04.2023. 13:30

Podignuta optužnica: Benjamin iz Viteza "prodao" imaginarni pelet Hrvatima

U tri navrata je na jednom hrvatskom internet oglasniku postavljao oglas za prodaju peleta s dostavom na adresu kupca.

Foto: Depositphotos/tchara
  • 483
  • 28
  • 0

Kantonalno tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Benjamina Bektaš zbog, kako su naveli, izvršenog produženog kaznenog djela prijevare, koju je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Travniku.

Kako je navedeno, Bektaš je u tri navrata na jednom hrvatskom internet oglasniku postavljao oglas za prodaju peleta s dostavom na adresu kupca. Od zainteresiranih kupaca je u jednom navratu uzeo avans, a u dva naplatio PDV za dogovoreni iznos, no robu nikada nije isporučio niti vratio novac. 

Dostavljao fakture

Naime, on se prvom točkom optužnice tereti da je u svibnju prošle godine objavio oglas za prodaju peleta po cijeni od 1.380 kn po toni (358 KM/t) kada je oštećeni K. P. iz Republike Hrvatske dogovorio kupoprodaju 10 tona peleta te po dostavljenoj fakturi uplatio PDV u iznosu nešto većem od 500 KM. 

Po istom principu je, kako se navodi u optužnici, izvršio prevaru i u ožujku 2021. godine, kada je s kupcem D.Đ. dogovorio prodaju dvije palete peleta po cijeni od 324,45 eura. Tom prilikom je naplatio avans od oko 600 maraka. 

Trećom točkom optužnice mu se na teret stavlja još jedna prevara, iz svibnja prošle godine, kada je objavio oglas za prodaju peleta po cijeni nižoj od one u Republici Hrvatskoj. Oštećeni M.Č. je preko Whatsapp aplikacije dogovorio kupoprodaju, a potom izvršio traženu uplatu troškova PDV-a i carine u iznosu od 4.500 kn (1.168 KM). 

Ni robe, ni povrata novca 

Bektaš je kupcima dostavljao fakture firme Logistix d.o.o., Vitez, a nakon uplate novac podizao isti dan. No, ni u jednom slučaju nije isporučio robu, niti je vratio primljeni novac.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila Sudu da se od njega oduzme pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 2.321,47 KM (1.188 eura).


Tagovi

Pelet Prevara Interent prodaja Oglasnik Benjamin Bektaš


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]