Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti
  • 29.01.2009.

Počinje trajno motrenje tla u Hrvatskoj

  • 1.705
  • 77
  • 0

Program trajnog motrenja tla u Hrvatskoj, koji su uz financijsku pomoć Europske unije proveli Agencija za zaštitu okoliša (AZO) i Agronomski fakultet u Zagrebu uz suradnju brojnih drugih fakulteta i instituta, predstavljen je u srijedu javnosti, a ravnateljica AZO-a Savka Kučar Dragičević predala ga je pomoćniku ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Danielu Rolphu Schneideru.

Program je temelj za uspostavu sustava trajnog motrenja tla Hrvatske koji će osigurati praćenje i usporedivost podataka o njihovu stanju u skladu s međunarodnim obvezama te obvezama obavještavanja o stanju okoliša u Hrvatskoj, jer se očekuje da će EU uskoro donijeti direktivu o tlima koja će obvezivati na njihovo sustavno praćenje i uklanjanje svega što im šteti, istaknuto je na predstavljanju.

Cilj je osigurati stalnu dostupnosti točnih i potpunih podataka prijeko potrebnih za ocjenu stanja tla i provedbu politike održivoga gospodarenja i zaštite tla kao vrlo važnog prirodnog resursa. Schneider je najavio da će taj program pokrenuti puno toga, jer će biti temelj za sustavno motrenje tla i pomoć nadležnim ministarstvima u održivom gospodarenju tlima u Hrvatskoj.

Autor: Ž. B.


Tagovi

Projekti Tlo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Druga strana kiše... Užas.. :(