Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti
  • 29.01.2009.

Počinje trajno motrenje tla u Hrvatskoj

  • 1.661
  • 77
  • 0

Program trajnog motrenja tla u Hrvatskoj, koji su uz financijsku pomoć Europske unije proveli Agencija za zaštitu okoliša (AZO) i Agronomski fakultet u Zagrebu uz suradnju brojnih drugih fakulteta i instituta, predstavljen je u srijedu javnosti, a ravnateljica AZO-a Savka Kučar Dragičević predala ga je pomoćniku ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Danielu Rolphu Schneideru.

Program je temelj za uspostavu sustava trajnog motrenja tla Hrvatske koji će osigurati praćenje i usporedivost podataka o njihovu stanju u skladu s međunarodnim obvezama te obvezama obavještavanja o stanju okoliša u Hrvatskoj, jer se očekuje da će EU uskoro donijeti direktivu o tlima koja će obvezivati na njihovo sustavno praćenje i uklanjanje svega što im šteti, istaknuto je na predstavljanju.

Cilj je osigurati stalnu dostupnosti točnih i potpunih podataka prijeko potrebnih za ocjenu stanja tla i provedbu politike održivoga gospodarenja i zaštite tla kao vrlo važnog prirodnog resursa. Schneider je najavio da će taj program pokrenuti puno toga, jer će biti temelj za sustavno motrenje tla i pomoć nadležnim ministarstvima u održivom gospodarenju tlima u Hrvatskoj.

Autor: Ž. B.


Tagovi

Projekti Tlo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ekipa, siguran sam da među vama ima netko da mi pomogne reći koje su ovo sorte šljive... Nisam neki poznavatelj, gledam sortne liste, meni to sve slično.. pa me zanima drugo mišljenje. ;)
Unaprijed hvala :)