Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekarstvo
  • 28.08.2019. 15:45
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Počeli radovi na izgradnji Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu

Centar se gradi na 1500 četvornih metara, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, zatim usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, kao i usluge laboratorijskih istraživanja.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 645
  • 157
  • 0

Otvoren je početak radova na izgradnji Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici. Izgradnja Centra, vrijednog  36,6 milijuna kuna, dio je Razvojnog Sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, a njegovim otvaranjem stvorit će se uvjeti za bolje pozicioniranje mliječne industrije na tržištu. 

Zbog niza problema s kojima se susreću proizvođači mlijeka i mliječnih proizvoda, osnovana je potporna institucija koja će razvijati nove metode proizvodnje i kvalitetniji proizvodi koji mogu konkurirati u sektoru mljekarstva. Centar se gradi na 1500 četvornih metara, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, zatim usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, kao i usluge laboratorijskih istraživanja. Centar će omogućiti edukacije i stručne treninge obrtnika i poljoprivrednih proizvođača.

"Centar će omogućiti objedinjavanje proizvođača mlijeka, posebno malih i srednjih poduzetnika s područja Virovitičko-podravske županije kao i šireg područja Slavonije, Baranje i Srijema, a proizvođačima će se pružiti mogućnost proizvodnje mliječnih proizvoda u tehničko-tehnološkom proizvodnom pogonu", prilikom otovrenja je izjavila ministrica poljoprivrede, Marija Vučković.

U Centru će se provoditi cijeli niz poslovnih aktivnosti usmjerenih na povećanje konkurentnosti mljekarske industrije kao što su stjecanje novih znanja i usvajanje novih kompetencija primjenom suvremenih tehnologija, stvaranje boljih uvjeta rada te jačanje ukupne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika što će rezultirati uvođenjem novih i inovativnih proizvoda, povećanjem ukupne zaposlenosti i većim gospodarskim razvojem, navode u Ministarstvu poljoprivrede. 


Tagovi

Mljekarstvo Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu Marija Vučković Virovitica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]