Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 28.02.2014. 14:40

Počele prijave za poticaje u 2014. godini

U subotu, 1. ožujka, započinju se zaprimati zahtjevi poljoprivrednika za potpore u 2014. godini

Foto: depositphotos, fotokostic
  • 3.596
  • 367
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, sutra, 1. ožujka započinje sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za izravna plaćanja za 2014. godini.

Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije Agronet, a podnosi se "papirnato", osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji. Ako nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, poljoprivrednicima će pomoći djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.

Novost ove godine je da se poljoprivrednicima ne dodjeljuju nova prava na plaćanja, već koriste prava koja su im dodijeljena prošle godine, ako to žele. Stoga je važno da na zahtjevu za 2014. godinu prijave korištenje prava na plaćanja. Poljoprivrednici koji su imali promjenu posjeda, odnosno ako su smanjili ili povećali površinu zemljišta koje obrađuju, imaju mogućnost prijenosa tih prava do 2. travnja, kako bi i za to zemljište mogli zatražiti izravna plaćanja.

Svi poljoprivrednici prije potpisivanja i podnošenja zahtjeva trebaju pažljivo pročitati zahtjev te ga pravovremeno podnijeti Agenciji za plaćanja, od 1. ožujka do 15. svibnja ove godine. Iznimno za stočare, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze od 3. ožujka do 30. travnja 2014. godine.

Detaljni uvjeti za ostvarivanje izravnih plaćanja propisani su Pravilnikom o provedbi programa izravne potpore i pojedinih mjera državne potpore poljoprivredi u 2014. godini.

Foto: depositphotos, fotokostic


Tagovi

Poticaji PSS HPA APPRRR Poljoprivredne potpore Stočarstvo Pravilnik o izravnim potporama


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]