Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi zemlje
  • 19.12.2017. 09:00

Plodovi zemlje ulaze u 60. godinu emitiranja!

U povodu velike obljetnice jedne od najutjecajnijih emisija javnoga medijskog servisa bit će pripremljeno i posebno izdanje u nešto duljem trajanju, a okupit će se i dosadašnji urednici!

Foto: hrt.hr
  • 1.325
  • 454
  • 0

Najdugovječnija i tradicionalno najgledanija emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Plodovi zemlje sljedeće godine obilježava šezdesetu obljetnicu neprekidnoga prikazivanja. U povodu te velike obljetnice jedne od najutjecajnijih emisija javnoga medijskog servisa bit će pripremljeno i posebno izdanje u nešto duljemu trajanju, a okupit će se i dosadašnji urednici. Zaštitno lice emisije Plodovi zemlje već je 18 godina njezin urednik Vlatko Grgurić, koji ističe kako tajna gledanosti i prihvaćenosti nije samo u stalnosti termina, brojnim reportažama i tradiciji, već i u činjenici da se kroz poljoprivredu obrađuju i brojne socijalne teme.

"U našoj emisiji kroz reportaže prođemo cijelu Hrvatsku, pa ne postoji dio zemlje u kojemu nismo bili, a kroz izbor i obradu tema, sugovornika i područja na kojima smo bili stekli smo veliko povjerenje gledatelja i njihove nas reakcije najviše potiču da uvijek budemo aktualni", objašnjava Vlatko Grgurić.

Svako izdanje gleda oko pola milijuna ljudi

Podatci o gledanosti Plodova zemlje govore sami za sebe - svako izdanje emisije u prosjeku gleda više od pola milijuna gledatelja, uz udio u gledanosti (SHR) koji se kreće oko 50%, što znači da polovica svih onih koji u tome terminu gledaju bilo koju televiziju gleda upravo Plodove zemlje. Usto, Plodovi zemlje gotovo su svakoga tjedna među deset najgledanijih emisija svih nacionalnih televizija, čime dokazuju snagu tradicije i kvalitetnoga novinarstva.

U ostvarenju emisije sudjeluju brojni novinari iz HRT-ovih dopisništava: Marija Dujmić, Sani Lukić, Klara Dujmović, Renata Waldman, Igor Rotim te Pero Štrbe, zahvaljujući kojima su Plodovi zemlje prisutni u cijeloj zemlji. "Među temama kojima ćemo se pojačano baviti uoči naše 60. sezone prikazivanja izdvajamo povlačenje sredstava iz europskih fondova. Namjera je isticati uspješne primjere te potaknuti prijave projekata", objašnjava urednik Vlatko Grgurić.

Promijenila se samo četiri urednika

Uz emisiju Plodovi zemlje veže se još jedna zanimljivost. Naime, televizija je u Republici Hrvatskoj pokrenuta 1956. godine, a Plodovi zemlje prikazuju se bez prekida već od 1958. godine, kada je prikazana prva emisija. Zanimljivo je i kako su se otada promijenila samo četiri urednika. Zanimljivo je i kako su svih dosadašnjih četvero urednika završili fakultete srodne poljoprivredi: troje su agronomi, a jedan veterinar. Za razliku od većine tjednih magazina, Plodovi zemlje prikazuju se tijekom cijele godine, bez ljetne stanke, što od ekipe emisije i njezinih suradnika svakako zahtijeva dodatne napore, no najveća su im nagrada, kako ističu, upravo - gledatelji.

Tijekom sljedeće godine Hrvatska radiotelevizija pripremit će niz prigodnih sadržaja kojima će se najaviti velika obljetnica emisije koja je na rasporedu svake nedjelje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) s početkom u 12.25, a posljednjih se godina može pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: hrt.hr


Izvori

hrt.hr


Tagovi

HRT Plodovi zemlje 60. obljetnica Vlatko Grgurić Voditelj


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/