Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 30.10.2018. 12:00

Plenković: Dokapitalizacija Petrokemije dogodit će se u sljedećih nekoliko dana

To će biti početak jedne nove faze, ja bih rekao, najmanje za drugih 50 godina ove važne tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva u Kutini, rekao je premijer Plenković.

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
  • 108
  • 8
  • 0

Dokapitalizacija Petrokemije dogodit će se u sljedećih nekoliko dana i imat ćemo novu strukturu vlasništva - rekao je jučer premijer Andrej Plenković u Sisku. 

"To će biti početak jedne nove faze, ja bih rekao, najmanje za drugih 50 godina ove važne tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva u Kutini", rekao je Plenković i dodao da je Vlada dala suglasnosti za pretvaranje potraživanja države u temeljni kapital Petrokemije, zatim za stjecanje udjela u ime države u trgovačkom društvu Petrokemija Agro Trade te suglasnost i ovlaštenje za sklapanje ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju Petrokemije. Donesena je i odluka kojim se ovlašćuje Skupština HEP-a za reprogram duga Petrokemije s osnove isporuke plina.

Petrokemija d.d. je, pak, jučer objavila Javni poziv na upis novih redovnih dionica Društva.

Podsjetimo, na Glavnoj skupštini Društva, održanoj u srpnju, donesena je Odluka o pokriću gubitka Društva ostvarenog u 2017. godini, Odluka o povećanju temeljnog kapitala Društva ulozima u novcu i izdavanju novih dionica uz isključenje prava prvenstva dioničara i izmjenama Statuta Društva, kao i Odluka o davanju odobrenja za stjecanje dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Time su stvoreni uvjeti za završni proces realizacije programa restrukturiranja Društva i pravni okvir za dokapitalizaciju Petrokemije d.d. Glavna skupština trebala bi se održati sutra, 31. listopada. 


Tagovi

Petrokemija Dokapitalizacija Andrej Plenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]